Spinning Leker og autisme

June 20

Spinning Leker og autisme


The Autism Society of America, en ledende non-profit organisasjon som gir støtte for mennesker rammet av autisme, definerer lidelsen som en "komplekse utviklingen funksjonshemming" hvis symptomene vises veldig tidlig i et barns liv og påvirker mange områder av barnets fungering. Autisme er først og fremst en atferdsforstyrrelse, påvirker barn sammen en "spektrum", som betyr autisme presenterer seg unikt i hvert barn. Centers for Disease Control de nyeste tallene plasserer forekomsten av autisme på en i 110 barn samlet, og en i 70 gutter.

Funksjoner av autisme

Det er ingen biologiske tester for autisme, og dens diagnose kan bli ganske komplisert, avhengig av hvor alvorlig det påvirker et barn. Som et atferds uførhet, kan medisinske, pedagogiske eller psykologiske fagfolk diagnostisere autisme hjelp av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, eller DSM. Den nyeste versjonen, DSM-IV-TR (delvis gjengitt på Autism Speaks nettsiden) definerer autisme som en kombinasjon av svekkelser i de områdene av sosial fungering, kommunikasjon og stereotyp eller repeterende atferd.

Play Behavior

En av de typer merkelige oppførsel foreldre ofte merke seg er uvanlig måte et barn med autisme spiller. Måten spillet er en viktig diagnostisk holdepunkt for fagfolk som arbeider med disse barna. En av de vanligste uordnede mønstre av lek er en opptatthet med spinnende objekter, for eksempel takvifter, hjul på leketøy biler og leker som spinner. Faktisk ofte et barn med autisme vil foretrekke å spinne objekter, se spinn objekter, eller spinne seg over noen form for interaktiv eller fantasifull lek.

Årsak til Behavior

Mens det er ingen enkel kjent årsak til autisme, er det aa par forklaringer om hvorfor barn med autisme er fascinert med spinning. Begge har å gjøre med hvordan mennesker med autisme prosess sensorisk informasjon. Sensorisk prosessering lidelse, eller SPD, er vanlig blant personer med autism.SPD refererer til hjernens manglende evne til å nøyaktig behandle og utnytte informasjon mottatt gjennom de fem langt sansene - syn, hørsel, smak, berøring og lukt - og den mindre kjente nær sanser - det vestibulære og proprioseptive sanser.

vestibulære Sense

Hyposensitivity (eller under-respons) til bevegelse er knyttet til vestibulære sans. Denne følelsen, ifølge Terri Mauro, forfatter av "The Everything Parent Guide til sanseintegrasjon Disorder," spark i når kroppen beveger seg og væsken i "gangen" i det indre øret sende meldinger til hjernen om hva kroppen din gjør . Mauro sier at hjernen kan da "ta viktige avgjørelser som gjør deg sikker og trygg i dine bevegelser." Når denne forstand er under-reaktivt, er en enkel løsning som et barn ville oppsøke bevegelser, for eksempel spinning eller svingende, å tvinge eller utløse en reaksjon i dette viktige systemet.

Visual Processing

Jo mer kjent visuelle sans kan være ansvarlig for besettelse med å se på spinne stedene også. The College of optikere i Visual Development hjemmeside forklarer at visuelle prosesseringsvansker er vanlig hos barn med autisme, og et symptom på uordnede visuell prosessering stirrer på spinner objekter for økt visuell inngang.

Intervensjon og hjelp

Det er mer enn en skole med tanke på temaet autisme generelt, og det er sikkert sant spesielt med spørsmålet om å spinne i autisme. Noen fagfolk hevder at slukke atferden ved unngåelse er den beste tilnærmingen. Andre hevder at ved å gi spinn muligheter faktisk vil redusere dette behovet hos barn med SPD og autisme. Uansett, er den vanligste behandlingen anbefaling ergoterapi med en terapeut trent i å håndtere SPD. Ergoterapi er et nyttig verktøy for barn craving økt visuell og vestibular innspill. En trenet terapeut kan arbeide med barn og foreldre i et støttende miljø og trene foreldre på rutiner og vaner for å bidra til å etablere det som er kjent som et sunt sensorisk kosthold, eller metoder for å håndtere SPD utfordringer daglig.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com