Hva er forskjellen mellom en Stroke & amp; et anfall?

August 22
Hva er forskjellen mellom en Stroke & amp; et anfall?

Et slag og et anfall er to medisinske problemer med separate årsaker og symptomer. De krever ulike tiltak og behandlinger. Erkjennelsen forskjellen mellom et slag og et anfall kan hjelpe mennesker som ser en av disse medisinske tilstander bestemme hvordan de skal hjelpe.

symptomer

Selv om begge vilkår kan vises plutselig, et anfall forekommer ofte i forbindelse med et kjent underliggende anfall lidelse slik som epilepsi. Noen som har et anfall vil sannsynligvis har vært gjennom erfaring før, mens et slag kan være en engangsforeteelse. Noen opplever et anfall kan riste eller convulse og kan falle bevisstløs. Noen anfall, men er mye mindre dramatisk, med små repeterende bevegelser, følelser av intense følelser, hallusinasjoner eller mild rykninger. Symptomene på hjerneslag inkluderer nummenhet eller svakhet på den ene siden av kroppen, synsproblemer, forvirring, talevansker eller forstå tale, svimmelhet og alvorlig hodepine. Kramper kan oppstå i alle aldre, mens slag er mer vanlig hos eldre.

årsaker

De fleste beslagene er forårsaket av epilepsi, en unormal avfyring av hjernens nerveceller, selv om noen ikke-epileptiske anfall kan være psykologisk i naturen eller forårsaket av høy feber hos spedbarn. Strokes er ofte et resultat av en blokkering i arteriene som fører til hjernen, noe som kan være forårsaket av trange arterier eller en blodpropp som ble sittende fast i arterien. Slag kan også være forårsaket av en burst blodkar i hjernen.

Respons

De fleste beslagene ikke forårsake komplikasjoner etterpå, og den enkelte kan fortsette med normale aktiviteter uten å se en lege. Strokes er en medisinsk krise og krever umiddelbar medisinsk hjelp. Dersom et slag ikke blir behandlet i løpet av tre timer, er sannsynligheten for permanent skade er mye høyere.

Behandling

Beslag er ofte ikke farlig i seg selv, men den underliggende lidelsen bør evalueres og behandles. Antiepileptika kan brukes til å kontrollere anfall, med doseringer og typen avgjøres av en lege som kan vurdere den spesifikke type epilepsi. Stroke behandling er også avhengig av type slag involvert. For et slag forårsaket av en blodpropp, legemidler som kalles vev plasminogenaktivatorer kan administreres for å ødelegge blodklumpen.

komplikasjoner

Av og til kan et anfall varer lenger enn fem minutter, og utvikle seg til en tilstand som kalles status epilepticus der den enkelte ikke kan stoppe å gripe uten medisinsk assistanse. Mennesker med krampeanfall kan også være mer sannsynlig å dø plutselig av ubestemte årsaker. Strokes kan forårsake livslange komplikasjoner, inkludert en redusert evne til å gå, snakke, konsentrere seg og gjøre dagligdagse aktiviteter.

tilkoblinger

Noen ganger kan et slag kan skade hjernen på en slik måte at det fører til et beslag eller risikoen for kramper. Alle som har et hjerneslag bør kontrolleres for tegn på enten en gjentakelse slag eller anfall. Mennesker med krampeanfall er ikke mer sannsynlig å utvikle slag enn noen andre.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com