Bekken smerte syndrom hos kvinner

November 6

Bekken Pain Syndrome er et navn gitt til kronisk smerte som oppstår under navlen. Smerten er kronisk i at det vedvarer i mer enn seks måneder. Bekken smerte syndrom rammer både menn og kvinner, men er mest vanlig hos hvite kvinner. Den type og alvorlighetsgrad av smerte er forskjellig for hver kvinne og kan være forårsaket av en rekke problemer. I noen tilfeller er den eksakte årsaken til smertene ikke merkbar, men når det kan fastslås, kan bekken smerte syndrom hos kvinner skal behandles.

symptomer

Smerter forbundet med bekkensmerter syndrom kan variere fra mild til alvorlig og fra en kjedelig verke til en plutselig stikkende smerte. Mange kvinner som har bekkensmertesyndrom opplever sterke kramper under deres menstruasjonsperioder og merker at bekkensmerter er verre i løpet av uken før menstruasjonen. Kvinner som lider av syndromet også beskrive smerter under samleie eller når de tisser eller har avføring. Bekken smerte syndrom kan også føre til depresjon, noe som kan gjøre kvinner føler seg trist og håpløst. Depresjon forårsaket av bekken smerte syndrom kan også føre til søvnproblemer.

årsaker

En rekke forhold kan bidra til bekken smerte syndrom. Endometriose er en lidelse der vevet cellene som vanligvis linje livmoren vokser utenfor livmoren i bukhulen og i eggstokkene og egglederne, som fører til bekkensmerter. En lignende tilstand som kan føre til bekkensmerter syndrom er adenomyosis, som innebærer de samme livmor vev celler som vokser inn i musklene i livmor vegger. Noncancerous svulster i livmoren som fibroids kan også utløse kroniske bekkensmerter samt kreftsvulster av det kvinnelige reproduksjonssystemet. Andre årsaker inkluderer livmor arrvev, irritabel tarm syndrom, og urinveisproblemer.

Risikofaktorer

Det er flere kjente risikofaktorer for utvikling av bekkensmerter syndrom hos kvinner. Den vanligste risikofaktoren er en tidligere graviditet som har understreket pasientens rygg og livmor. Når graviditet bidrar til bekkensmerter syndrom, er det vanligvis på grunn av en vanskelig fødsel, spesielt en utført med tang eller et vakuum. Bekken inflammatorisk sykdom, stråling av livmor, og kirurgiske prosedyrer utført på det kvinnelige reproduksjonssystemet alle utgjøre en risiko for utvikling av bekken smerte syndrom, som de kan føre til arrvev. Selv om det ikke er enighet om hvordan seksuelle overgrep i pasientens fortid bidrar til forekomsten av bekkensmerter syndrom; ifølge WebMD, blir nesten 50% av alle kvinner med syndromet rapporten seksuelt misbrukt eller annen gang i sitt liv. I tillegg rusmiddelmisbruk er en annen risikofaktor for bekken smerte syndrom.

Diagnose

Det første skrittet mot å diagnostisere bekken smerte syndrom hos kvinner er et bekken eksamen og en pasient intervju. En celleprøve vil vanligvis bli utført for å se etter tegn på unormale celler, som kan tyde på endometriose, adenomyosis eller kreft. I tillegg vil legene normalt samle opp urin og blod for en screening for å utelukke infeksjon og seksuelt overførbare sykdommer. Hvis ingen årsak bestemmes gjennom foreløpige tester, kan leger bruker ultralyd, MR og CT-skanning på bekken og vaginal området. Laparoskopi, et snitt i nedre del av magen for å undersøke kvinnelige kjønnsorganer, kan også benyttes.

behandlinger

Hvis bekken smerte syndrom er fast bestemt på å bli assosiert med menstruasjonssykluser, kan p-piller være foreskrevet for å bidra til å regulere pasientens perioder. Kirurgi kan også anvendes for å fjerne en svulst, vekst eller cyste som er årsaken til syndromet. Over-the-counter naproxen eller ibuprofen kan bli foreslått, eller leger kan foreskrive sterke versjoner av disse smertestillende midler. Trisykliske antidepressiva som Elavil og Adapin kan gis til pasienten, og rådgivning eller biofeedback kan brukes til å behandle emosjonelle og psykologiske aspekter ved bekken smerte syndrom.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com