Hvordan man skal håndtere tenåringer som gjør dårlige valg

August 18
Hvordan man skal håndtere tenåringer som gjør dårlige valg

Selv om det kan være frustrerende, smertefulle eller rett og slett hjerteskjærende å se dine tenåringer gjør dårlige valg, er det en nesten uunngåelig del av foreldre en ungdom. Tenåringer lære og vokse ved å gjøre feil. Men tenåringen er ikke helt skylden for sine dårlige valg. En studie publisert i juni 2011 i tidsskriftet, "Child Development" indikerer at tenåringer kan gjøre dårlige valg og engasjere seg i risikotaking atferd fordi deres hjerner mangler kapasitet til å utøve impulskontroll. Til tross for disse funnene, kan foreldre gjøre noe for å hjelpe sine tenåringer å ta bedre, klokere og mer informerte valg.

Trinn 1

Snakk med tenåringen din om dine bekymringer når du ser henne gjøre et dårlig valg. Det kan være fristende å unngå emnet eller tvinge din tro på tenår, men tving og unngåelse vil ikke fungere - og de kan gjøre vondt verre. Hjelpe henne se at det finnes alternativer til hennes dårlige valg, råder American Medical Association. La henne vite at hun ikke trenger å gå sammen med gruppepress eller følger mengden.

trinn 2

Model positiv atferd og smarte valg. Barn og ungdom lærer ved å observere foreldrenes atferd, ser sine foreldre som rollemodeller. Hvis tenåringen ser du engasjere seg i negativ atferd som tung alkoholbruk eller røyking, han kan føle at det er greit for ham å engasjere seg i de samme - eller lignende - atferd.

trinn 3

Trekke klare grenser, råder familieterapeut Debbie Pincus i en artikkel for Empowering foreldre, et nettsted viet til å gi ekspert foreldre råd. Sette grenser innebærer å la tenåringen vet hva som er akseptabel atferd - og hva konsekvensene er hvis hun bryter disse forventningene. La tenåringen vet at du elsker og omsorg for henne og at dine grenser og regler er ikke en betingelse for din kjærlighet, men er en betingelse for å leve under taket.

Trinn 4

Diskuter utfordrende situasjoner med tenåringen på forhånd. Spør ham hvordan han skulle håndtere slike situasjoner og la ham opptre på hans avgjørelse - så lenge det ikke er en situasjon med selvskading, vold eller fare. La tenåringen til å leve og lære av sine feil, råder American Medical Association. Dette kan hjelpe ham å lære fra konsekvensene av sine handlinger og ta bedre valg neste gang rundt.

Trinn 5

Vis tro på tenåringens evner. Ikke gi opp på tenår - henge der med så positive og støttende holdning som mulig. Tenårene prøver for både foreldre og tenåringer, men med støtte og kjærlighet, vil du bli bedre rustet til å komme gjennom dem sammen.

advarsler

  • Hvis tenåringen er engasjerende i usikre, farlige eller risikofylt atferd, er det viktig at du tar ansvar og trekke linjen. Risikabel atferd, som narkotikamisbruk eller skjære krysser linjen mellom å lære av feil og potensielt forårsake selvskading. Ta eventuelt kontakt med en mental helse profesjonell for å få hjelp.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com