Hvordan å bli gravid etter stopp p-piller

September 22

Tiden det tar å bli gravid etter seponering av p-piller varierer. Ifølge "Taking Charge of Your Fertility," kvinner kan begynne å prøve å bli gravid rett etter fødselen kontroll er stoppet, men å bli gravid menstruasjonssyklusen må tilbake til det normale, som det var før prevensjon ble startet. For noen kvinner, vil dette skje i løpet av uker å stoppe prevensjon. For andre kan det ta flere måneder.

Trinn 1

Vent til etter at du har hatt din første perioden etter avsluttet dine p-piller for å begynne å prøve å bli gravid. Selv om det er mulig å bli gravid med en gang, bemerker MayoClinic.com at ved å vente minst en gang syklus, er det lettere for din helse-omsorg leverandøren for å finne din forfallsdato. Startdatoen for den siste menstruasjonen brukes til å bestemme når babyen skyldes. Uten at opplysning, er det vanskeligere å fastslå.

trinn 2

Ha sex ofte rundt midten av syklusen, på den tiden når du har eggløsning. Kvinner slipper ett egg per måned ved eggløsning, og for å øke sjansen for graviditet oppstår, sperm må allerede være venter på å befrukte egget. For kvinner med en 28-dagers syklus, eggløsning skjer vanligvis rundt dag 14 og syklusen begynner på den første dagen i menstruasjonen. Hvis syklusen er lengre, kan det hende at eggløsning dag senere enn dag 14. Å ha sex for tidlig eller for sent i syklusen vil ikke føre til graviditet.

trinn 3

Bruk ovulation Predictor tester for å fastslå når eggløsningen vil skje med bedre tid samleie. Disse testene kan kjøpes i dagligvarebutikker og narkotika butikker, eller på nettet. De måler et hormon som kalles luteiniserende hormon, som øker umiddelbart før eggløsning. Noen kvinner gjenoppta eggløsning rett etter p-piller er stoppet, mens andre kan ta noen måneder. Bruke Ovulation Predictor testene vil hjelpe deg å avgjøre om eggløsning har gjenopptatt. Hvis den ikke har det, kan det rett og slett ta mer tid for kroppen å gå tilbake til normal syklus.

Trinn 4

Ta kontakt med legen din hvis du ikke har blitt gravid i seks måneder til ett år. Pregnancy-info.net rapporterer at 90 prosent av kvinnene blir gravide innen ett år etter avsluttet p-piller, og i gjennomsnitt kan det ta kroppen din i tre måneder for å gå tilbake til full fruktbarhet.

Tips

  • Kartlegge din syklus ved hjelp av basal kroppstemperatur også kan bidra til å bestemme når fruktbarheten har gjenopptatt etter p-piller. Ta temperaturen hver morgen på samme tid, før du får ut av sengen. Spill dine temperaturer på et papirkart, eller på nettet ved hjelp av én av mange programmer tilgjengelige. Etter eggløsning, vil det være en økning i temperaturen, som vil forbli til starten av neste periode. Kartlegging vil bidra til å identifisere hvilken dag du normalt eggløsning hver måned, etablere et mønster for å hjelpe tid samleie. Når du merker at temperaturen skift, vet du fruktbarhet er gjenopptatt.

Du trenger

  • Eggløsning testsett
  • Basal kroppstermometer

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com