Mat som inneholder vitamin D

November 21

Mat som inneholder vitamin D


Vi trenger alle å fokusere på å få nok vitamin D fra mat kilder, solskinn samt tilskudd til vedlikehold av god helse. Den nåværende anbefalt daglig inntak av vitamin D er 1000IU daglig for voksne, og 200 IU for spedbarn og barn.
Dessverre er mat kilder til vitamin D er begrenset, noe som gjør det viktig å forstå hvordan å opprettholde tilstrekkelig nivå av vitamin D. Vitamin D-mangel og mangel har levetid implikasjoner mot dårlige helseutfall. Men kan du få nok vitamin D fra mat kilder?

Betydning

Det er vanskelig å få vitamin D fra mat, men vitamin er helt avgjørende for trivsel. Ifølge estimater, de fleste voksne og barn ikke får nok vitamin D. Nyere forskning tyder på at alle anstrengelser bør gjøres for å innlemme solskinn, mat kilder til vitamin D og vitamin D-tilskudd som et tillegg til en generell sunn livsstil.
Historisk er utilstrekkelig nivå av vitamin D i forbindelse med autoimmune lidelser, hjertesykdom, osteoporose, periodontal sykdom og kreft. Eldre og barn er spesielt utsatt for skader fra fall fordi vitamin D har en sterk påvirkning av muskelutvikling og ytelse.

Funksjon

Vitamin D er et fettløselig vitamin som krever solskinn for stoffskiftet. Vitamin D er sammensatt av vitamin D2 (ergocalciferol), og vitamin D3 (cholecalciferol). Ultraviolet B stråler konvertere vitamin D7 til D3. Gjennom en serie av kjemiske interaksjoner, sluttproduktet som sirkulerer i kroppen er 25-hydroksyvitamin D. For å gi kroppen med fordel, skal nyrene deretter omdanne 25-hydroksyvitamin D til sin aktive form, 1, 25-hydroksyvitamin D . Vitamin D er viktig for absorpsjon av kalsium og fosfor som det blir absorbert av tarmen fra bloodstrea for å lette absorpsjonen av kalsium inn i skjelettet.
Når kalsiumnivået er høyere i blodet, gjennom inntak, og resultatene av UVB-stråler, er opptaket av vitamin D stimulert, å sette den til god bruk.

Vitamin D er lett lagres i fettcellene, slik at overvektige mennesker mer utsatt for vitamin D-mangel.

Identifikasjon

Vtiamin D-mangel har lenge vært assosiert med utvikling av rakitt, en sykdom som forårsaker oppmykning av bein og beinbrudd. Det er fortsatt en av de mest vanlige plager av barn i utviklingsland. Den befestede melk program, utviklet på 1930-tallet nesten eliminert forekomsten av rakitt.
Osteomalasi er et symptom på vitamin D-mangel, først manifestert ved muskelsvakhet og skjelettsmerter.
Siden vitamin D er nødvendig for kalsium absorpsjon, identifisering av vitamin D-mangel er viktig. Lave nivåer av kalsium kan føre til anfall, nummenhet rundt munnen, armer og ben, samt hånd kramper og hjerterytmeforstyrrelser.
Hyppige brudd fra mindre traumer kan være en indikasjon på vitamin D-mangel hos barn og voksne.

betraktninger

The National Institute of Health (NIH) tar til orde for ti til femten minutter med direkte sollys, inkludert ansikt, armer, hender eller tilbake to ganger i uken for å opprettholde tilstrekkelig nivå av vitamin D. Men, det er ikke alltid mulig, noe som gjør matkilder viktig. Folk som bor i øvre breddegrader er spesielt behov for å konsumere vitamin D-rik mat om vinteren.
Solkrem er tenkt å være en medvirkende faktor til vitamin D-mangel, forårsaker et tveegget sverd for alle som er i høy risiko eller med en historie av hudkreft engstelig av UVB stråler.

Tanning senger er ikke et godt alternativ, som de har vist seg å øke risikoen for hudkreft, men bruken har vært diskutert.

Forebygging / løsning

Mat som inneholder vitamin D er tilsatt melk, frokostblandinger og fet fisk. Den beste kilden til vitamin D er fisk. villfanget versus gården reist. Steking fisk har blitt funnet å redusere vitamin D innhold. Makrell, sardiner og laks er høy i vitamin D. Tran er på markedet har hatt mesteparten av vitamin D fjernet. Pure, uraffinert tran inneholder 1360 IU av vitamin D.
Noen appelsin juice er også beriket med vitamin D. Sopp er også en god kilde til vitamin D og en utmerket erstatning for kjøtt. Den eneste ost med vitamin D er sveitserost. En unse inneholder 12 IE vitamin D.
Laktose intolerant individer kan finne vitamin D i befestet soyamelk. Hermetisert rosa laks inneholder ca, 530 IE vitamin D, mens hermetisk makrell inneholder 213 IU. Hermetisk tunfisk (i olje), inneholder 200 IU per porsjon. Quaker Ernæring for kvinner Instant Oatmeal inneholder 154 IE vitamin D - det er greit for menn å spise det, også.
Spis laks minst tre ganger i uken, også anbefalt av American Heart Association for forebygging av hjerte- og karsykdommer. Ikke bare vil ditt hjerte fordel, men du vil bli supplere din diett med vitamin D. Igjen, se etter laks fanget i naturen. Når du velger forsterkede frokostblandinger, se på sukkerinnholdet og andre næringsstoffer ved å lese etikettene.

Advarsel

Hvis du tar medisiner som antiepileptika, tiaziddiuretika, kortikosteroider, nikotin, cimetidin, kolesterolsenkende midler (ezetimib), heparin, eller vekt-tap stoffer (Xenical og Alli), er det viktig å vite at disse medikamentene forstyrre vitamin D absorpsjon .
Siden mat kilder til vitamin D virkelig er begrenset, er det nødvendig å gjøre en bevisst innsats for å sikre at du får nok vitamin D på en daglig basis. Ta en multi-vitamin hvis du er i faresonen. De fleste multivitaminer inneholder 400IU av vitamin D. Du bør kanskje vurdere å ta en vitamin 3 ganger om dagen om nødvendig, etter å ha diskutert med legen din. Vitamin D-toksisitet, skjønt sjelden, kan forekomme med tilskudd av mer enn 10.000 IU / dag, noe som gjør dem forholdsvis trygge.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com