Hva er Efedrin?

June 3

Efedrin er en bronkodilatator og slimhinneavsvellende med stimulerende egenskaper. Den er tilgjengelig i både reseptbelagte og over-the-counter formuleringer for behandling av astma, forkjølelse, influensa og bronkitt. På grunn av helserisiko og bekymringer om bruk av efedrin å produsere metamfetamin, produkter som inneholder efedrin er gjenstand for ytterligere regulering.

Funksjon

Efedrin virker ved å åpne bronkioler i lungene. Dette gjør det enklere å puste og bidrar til å fjerne slim fra lungene. Over-the-counter og enkelte reseptbelagte preparater som inneholder efedrin er kombinert med en slimløsende, guaifenesin. Guaifenesin tynner slim i luftveiene og gjør det lettere å hoste opp. Efedrin er indisert for bare kort tids bruk. Det bør ikke tas daglig i mer enn noen få dager, unntatt på råd av legen din.

effekter

De fleste som tar efedrin opplever merkbare bivirkninger. Noen ganger bivirkningene er alvorlige nok til å gjøre avvikling av medikamentet nødvendig, men de er vanligvis bare en plage. De vanligste bivirkningene oppleves mens du tar efedrin er hodepine, svimmelhet, angst, rastløshet, søvnløshet og magesyke. Rapportere eventuelle forstyrrende eller uvanlige bivirkninger til legen din.

betraktninger

Efedrin er forbundet med noen risiko, som er mer uttalt hos personer som har pre-eksisterende helsemessige forhold eller som tar andre medisiner. Hvis du har diabetes, glaukom, hjertesykdom, høyt blodtrykk, prostata utvidelse, kramper eller en overaktiv skjoldbruskkjertel, konsultere legen din før du tar denne medisinen. Mange legemidler kan samhandle med efedrin, så hvis du tar en reseptbelagte medisiner, spør legen din før du bruker efedrin. Ikke ta efedrin med over-the-counter medisiner som inneholder pseudoefedrin, fenylefrin eller koffein.

Misforståelse

Efedrin er ofte forveksles med andre legemidler og kosttilskudd som har lignende navn, men som har viktige forskjeller. Ephedra er en urte preparat som inneholder efedrin. Det ble forbudt i 2004 på grunn av risikoen for helseproblemer knyttet til bruken. Grunnen til at efedrin ble forbudt, men efedrin var ikke, er at mengden av efedrin som finnes i ephedra forberedelsene var svært variabel, og disse produktene ble brukt til andre formål enn de som efedrin forholdene er indisert. Pseudoefedrin er kjemisk beslektet med efedrin, men er vanligvis sikrere og har mildere bivirkninger. Pseudoefedrin, er ikke spesielt nyttig ved behandling av astma, men det er en effektiv, dekongestant. Både pseudoefedrin og efedrin er holdt bak disken i apotek og forskrifter begrenser hvor mye av disse produktene du kan kjøpe. Dette skyldes at begge produktene kan anvendes for å fremstille metamfetamin.

Advarsel

Efedrin bør ikke brukes til andre formål enn den kortsiktige, sporadisk behandling av astma, forkjølelse, influensa eller bronkitt formål, med mindre legen din spesifikt sier at du skal gjøre det. Efedrin, spesielt hvis det brukes over lengre tid, eller i høyere enn foreskrevet doser, kan føre til slag, hjerteinfarkt, hjertearytmier, psykiatriske problemer og magesår. Selv om noen mennesker bruker efedrin for å gå ned i vekt, kan den effektive dosen for dette formålet være svært farlig. Hvis du føler at du trenger medisiner for å hjelpe deg å miste vekt, spør legen din om tryggere alternativer til efedrin.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com