Hva er behandlingen for Kaliummangel?

July 24

Når i kroppen, er kalium en elektrolytt. Det er vesentlig i den friske funksjon av celler og av forskjellige funksjoner i kroppen; det er spesielt nødvendig for riktig funksjon av nerver og muskler. Kalium mangel, også kjent som hypokalemi, kan føre til uregelmessige hjerterytmer, høyt blodtrykk, et sammenbrudd i muskelfibre, forstoppelse, tretthet, muskelsvakhet og kan noen ganger føre til lammelser.

Kalium i våre matvarer

Kalium er utbredt i så mange av de matvarer som vi spiser at mangel ikke vanligvis oppstår på grunn av mangel på kalium i kosten. Men det tar ikke en drastisk nedgang i kalium å begynne å forstyrre kroppens naturlige funksjon så det er viktig at vi tar med mat som er høy i kalium for å være sikker på at vi får nok kosttilskudd kalium. Ifølge National Institute of Health, disse matvarer inneholder bananer, kli, rosenkål, granola, kiwi, appelsiner, melk, Lima bønner, fersken, peanøttsmør, erter, bønner og tomater.

Årsaker til Kaliummangel

Det er mange ting som kan forårsake en mangel, og noen av dem inkluderer behandlinger som er nødvendig for andre plager. Disse behandlingene inkluderer å ta diuretika eller noen antibiotika. Hvis du er på noen av disse behandlingene, er det viktig å inkludere kalium i ditt vanlige kosthold, til og med kosttilskudd, hvis det er nødvendig. Dersom mangelen blir for alvorlig, kan legen anbefale seponering disse behandlingene til mangel er rettet. Andre årsaker til mangel omfatter diaré, oppkast, spiseforstyrrelser som bulimi, overdreven svetting eller visse nyreproblemer. Behandling av disse problemene kan bidra til å dempe kalium tap og tillate kroppen å gjenopprette sin naturlige nivåer.

Putting Kalium Tilbake til systemet

Å spise mat som er høy i kalium er den beste måten å sette det naturlige kalium tilbake i kroppen din. Drikker elektrolytt-beriket drikker som Gatorade eller pedialyte for spedbarn og barn er også nyttig for å sette tilbake de nødvendige elektrolytter, inkludert kalium. Det kan imidlertid bli nødvendig for legen din å foreskrive kaliumtilskudd for å få kroppen tilbake til det normale. Dette skjer vanligvis når nivåene er mellom 2,5 og 3,5 mmol / L. Det er viktig at du har ditt blod testet før kaliumtilskudd som en overdoser av kalium kan føre til problemer også. Bruk kun disse kosttilskudd under en lege omsorg.
Dersom mangelen er ekstrem - 2,5 mmol / L eller mindre - sykehusinnleggelse kan være nødvendig og en IV begynte umiddelbart å administrere kaliumtilskudd intravenøst. I slike tilfeller, og spesielt hvis arytmi er til stede, hjerteovervåkning er også foreslått inntil pasienten er stabilisert.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com