Er det en spesiell diett for personer med MS?

March 24

Mens det er ingen avgjørende forskning som viser en viss kosthold er gunstig for personer med multippel sklerose, påpeker National Multiple Sclerosis Society ut at flere studier viser at enkelte matvarer kan lindre vanlige MS-symptomer. Disse matvarer er de samme som fremmes under amerikanske kosten retningslinjer for å leve sunt.

Hva er kjent om kosthold og MS

Det er mye snakk om to dietter som hevder å hjelpe MS-pasienter: den Swank Diet, som unngår mettet fett, meieriprodukter, belgfrukter og gluten, og det beste alternativet Diet, som utelukker rødt kjøtt, korn og melkeprodukter. Men det er ikke nok bevis til å gjøre definitive påstander om at disse diettene er gunstig for personer med MS. Men det er solid bevis på at personer med MS bør spise visse matvarer for å hindre vanlige MS tilstander som forstoppelse, inkontinens og tretthet.
En diett rik på fiber og helkorn kan hjelpe med forstoppelse. En anbefalte daglige mengden av fiber for MS-pasienter er mellom 25 til 30 gram. Inkontinens kan kontrolleres ved å spise lav-fett yoghurt og anti-inflammatoriske matvarer som nøtter, solsikke eller sesamfrø, og fisk. Mennesker med MS bør drikke rikelig med væske om dagen, men hold deg unna koffeinholdige matvarer og drikkevarer som irriterer blæren.
Å spise komplekse karbohydrater, som frisk frukt og grønnsaker, kan bekjempe tretthet. I tillegg bør folk med MS ikke gå mer enn fire timer uten å spise.

Mat MS-pasienter bør spise

Selv om det ikke er noen spesiell diett for personer med MS, anbefales det at de følger en godt balansert diett. Spesielt en diett som er lav i fett og høy i fiber er best. Leger som er spesialister i behandling av MS-pasienter anbefaler å følge den amerikanske Food Pyramid.
Mat som inneholder vitamin D og niacin hjelpe MS-pasienter opprettholde et sunt immunsystem og nervesystem. Lean protein som fisk, kylling og kalkun er best for å opprettholde et velfungerende metabolisme i MS-pasienter.
Mennesker med MS bør også spise en sunn dose av bønner, linser, nøtter og andre matvarer med flerumettet, enumettet, Omega 3 og Omega 6 oljer.

Matvarer for å unngå

Mennesker med MS bør unngå matvarer med trans og mettet fett. Rødt kjøtt, ost, smør og helmelk meieriprodukter er i denne kategorien. Andre matvarer som bør begrenses er de laget med raffinert sukker fordi de forbedre tretthet.
MS-pasienter bør også begrense eller ikke drikke alkohol eller drikker med store mengder koffein i dem. Røyking eller bruk av tobakksprodukter bør unngås. Disse stoffene kan forverre symptomene på MS og spise opp viktige næringsstoffer i kroppen.

En sunn spising plan

Selv om forskningen er begrenset om en foretrukket diett for personer med MS, har leger og eksperter på området utviklet en sunn spising plan for MS-pasienter. På daglig basis, bør personer med MS prøver å spise følgende: fem porsjoner med friske grønnsaker; fem frukter; to magre meieri porsjoner; tre proteiner, slik som tunfisk, ørret, laks, magert kjøtt, belgfrukter eller soya; og tre porsjoner med hele korn som ris, pasta, brød eller frokostblanding.
For eksempel kan du starte dagen med en høy-fiber frokostblanding med fersk frukt. Til lunsj, bruker grovt brød for smørbrød eller en pastasalat med friske grønnsaker og en sesamfrø olje dressing. Til middag, vurdere fisk eller kylling, med en heaping servering av ulike grønnsaker og en frukt til dessert. For et vegetarisk måltid, vurdere bønne burritos eller røde bønner og ris. For snacking, mandler, rå grønnsaker og bønne dukkert, og frisk frukt er gode ernæringsmessige valg.

kosttilskudd

For personer med MS som ikke klarer å spise den anbefalte typer mat, kan det være gunstig å supplere hva du spiser med en multi-vitamin. Men siden alle MS-pasienter har ulike omstendigheter, er det best å sjekke med legen din om vitaminer er gunstig for deg.
Det er indikasjoner på at omega 6 og omega 3 bremse utviklingen av MS. Sink, vitamin C, vitamin E, vitamin B6 og selen også anbefales for de som spiser mat med høyt flerumettet fett.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com