Hvor lang tid tar det for ADD medisiner å arbeide?

October 22

Hvis du eller barnet ditt ble nylig diagnostisert med Attention Deficit Disorder, er du sannsynligvis holder en flaske piller og lurer på hvor lenge de vil ta å arbeide. Noen, som Ritalin eller adderall, virke umiddelbart og frigjør et stoff som går inn i blodstrømmen i en stor nok dose for å påvirke hjernen, mens andre som Strattera må bygge seg opp over en tidsperiode inntil den er effektiv.

Typer av ADD medisiner

FDA har godkjent en rekke merkevare-navnet narkotika å behandle symptomer på Attention Deficit Disorder. Noen er også tilgjengelig i generiske formuleringer. Stimulerende medisiner er foreskrevet i henhold merkenavn som Adderall, Concerta, Daytrana, Focalin og Ritalin, mens Strattera er den eneste ikke-sentralstimulerende godkjent av FDA. Noen leger kan bruke andre legemidler til behandling av ADD som ikke er spesifikt godkjent av Food and Drug Administration for behandling av Attention Deficit Disorder. Legemidler som brukes i denne "off-label" måte inkluderer anti-narkolepsi medisiner Provigil, visse antidepressiva eller kosttilskudd som tran eller johannesurt.

Hvordan fungerer de?

For å forstå hvor lang tid det tar hver medisiner for å fungere, må du forstå hvordan hvert er tatt. Metylfenidathydroklorid, for eksempel, bærer merkenavnet Ritalin. Standard utgivelsen Ritalin er tatt som en pille, raskt brytes ned i magen og absorbert inn i blodet gjennom magen vegger.
Metylfenidathydroklorid er også den aktive ingrediensen i:
Ritalin LA - en langtidsvirkende formel som bryter ned mindre raskt i magen.
Concerta og Metadate - ulike pille teknologi som gir stoffet i en lang, vedvarende release)
Daytrana - en hud patch.
Methylin - som væske eller tyggetabletter.
Hver av disse tar en annen tid til å bli absorbert inn i blodstrømmen på en annen dose, så regelmessig Ritalin kan arbeide raskere - innen fem eller 10 minutter - mens Concerta tar litt lengre tid å jobbe, men lastz lenger.

Dosering

Selv om du tar pillene dine nøyaktig som foreskrevet, kan det ikke "arbeid" med en gang, fordi det kan ta et par uker til lege for å få riktig mengde skrevet ut til deg. Hver av disse stoffene kan tas i forskjellige doser, avhengig av kroppsvekt og alvorligheten av tilstanden, inntil symptomene er lindret. Dette gjøres gjennom en prosess som kalles "titrering" der legen begynner med en lav dose og gradvis eskalerer til symptomene er lettet.

Så da føler jeg det?

Måten en stimulerende som Ritalin eller Adderall fungerer ligner på måten aspirin fungerer. Du tar det, det løser seg, går inn i blodstrømmen og blir gradvis utskilles når du går til badet eller svette. Ifølge Shire Pharmaceuticals, er Adderall standard utgivelsen formel fullt absorbert omtrent tre timer etter at du har tatt det, men du kan føle virkningene mye tidligere som ytterkantene av pillen begynner å løse seg opp. Adderall utvidede utgaven tar omtrent syv timer i gjennomsnitt å nå samme nivå i blodet, ifølge DailyMed.

Bunnlinjen

Det er ingen kutt eller tørr guide for hvor lang tid det tar medisiner for å arbeide --- kan det være behov for å bygge opp i blodet i en time eller mer før du begynner å føle deg mer fokusert, eller du må kanskje ta en annen type av medisiner eller justere. Vanligvis vil imidlertid alle FDA formuleringer arbeide innen to til fire timer etter den første dose, med unntak av Strattera, noe som krever en uke eller mer konsekvent inntak for å bygge opp til passende nivåer. Les informasjonen på apoteket får du med resept og det vil gi deg en god idé om hvor lenge at medisinen vil ta til arbeid

.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com