Hva er årsakene til økt veksthormoner?

September 2
Hva er årsakene til økt veksthormoner?

Veksthormon, eller somatotropin, er en type hormon som er produsert og utgitt av spesialiserte celler i fremre del av hypofysen, ifølge Colorado State University. Hormonet spiller en viktig rolle i flere viktige prosesser, herunder metabolisme og vekst. I noen sykdommer, vil pasienter opplever en unormal økning i mengden av veksthormon som produseres og utskilles av hypofysen. Dette kan ha skadelige virkninger på pasienten. Forstå de mulige årsakene til økningen i somatotropin vil tillate leger å raskt og effektivt behandle pasienten.

Svulster i hypofysen

Hypofysesvulster er en av de vanligste årsaker til overskuddsmengder av veksthormon, ifølge MayoClinic.com. Den vanligste hypofysetumor er godartet eller ikke-kreft, adenom. Denne tumor er bygd opp av celler, kalt somatotrophs, som hurtig syntetiserer og utskiller veksthormon. Disse svulstene ofte vokse seg stor nok til å presse mot nærliggende vev. Hypofysen ligger nær øynene og andre hjernestrukturer. En stor svulst i hypofysen kan forårsake hodepine og nedsatt syn.

Multippel endokrin neoplasi type I

Veksthormoner øker hos pasienter som lider av multippel endokrin neoplasi type I eller MEN-I, melder National Endokrine og metabolske sykdommer informasjonsmøte. MEN-jeg er en genetisk lidelse som fører til svulster til dyrket i flere endokrine organer. Sykdommen er sjelden, vanligvis forekommer i én av 30 000 mennesker. MEN-jeg kan forårsake svulster i hypofysen. Hvis svulsten er sammensatt av celler som utskiller veksthormon, vil pasienten utvikle betydelig økte nivåer av veksthormon. Dette kan føre til akromegali eller gigantism.

Ikke-hypofysesvulster

Høye nivåer av veksthormon kan være forårsaket av tumorer lokalisert i lunger, binyrer eller bukspyttkjertel, fremgår det MayoClinic.com. I sjeldne tilfeller kan disse svulstene avsondre enten veksthormon selv eller et bestemt hormon som kalles veksthormon-frigjørende hormon, eller GH-RH. GH-RH øker produksjonen av veksthormon ved å stimulere hypofysen. Kirurgisk behandling for å fjerne disse svulstene, vanligvis gjør somatotropin nivåer for å gå tilbake til det normale.

McCune-Albright syndrom

McCune-Albright syndrom er en genetisk sykdom som kan føre til en økning i veksthormon produksjonen, ifølge University of Maryland Medical Center. Sykdommen er forårsaket av en mutasjon i genet GNAS1. Hvis testet, vil pasienter med denne sykdommen har svært høye nivåer av veksthormon i sine organer. Pasientene vil også ha høye nivåer av adrenal hormoner og prolactin, som er et annet hormon som produseres av hypofysen. Vanlige symptomer på denne sykdommen inkluderer tidlig pubertet hos unge kvinner, benbrudd, gigantism og deformiteter i bein i ansiktet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com