Hva er Bukkehornkløver godt for?

May 28
Hva er Bukkehornkløver godt for?

Bukkehornkløver er en populær kulinarisk urt som brukes til sesongen karriretter og chutneys. Det har også en lang historie med bruk som en medisinsk urt. I tradisjonell medisin, ble Bukkehornkløver brukes til å avlaste en rekke helseproblemer. Flere nylig, studier viser at bukkehornkløver kan bidra til lavere kolesterol og blodsukker. Snakk med din helse-omsorg leverandøren før du tar bukkehornkløver, fordi det kan samhandle med reseptbelagte medisiner eller forårsake bivirkninger.

Historisk bakgrunn

Hva er Bukkehornkløver godt for?

Bukkehornkløver er innfødt til Vest-Asia og Sørøst-Europa, men den vokser i mange deler av verden, fra India og Afrika til USA. Tradisjonell kinesisk medisin brukes Bukkehornkløver frø i urtepreparater for å lindre fordøyelsesplager, nyreproblemer, sår, leddgikt, bronkitt og reproduktive problemer. I hele Midtøsten, samt i Egypt og India, pleide folk Bukkehornkløver frø for å fremme melkeproduksjonen hos kvinner som ammer.

medisinsk bruk


Bukkehornkløver er angivelig brukes til mange forhold, blant annet alopesi, leddgikt, diabetes, infeksjoner, betennelser, amming stimulering, muskelsmerter og sårheling. Men vitenskapelige bevis støtter bare dens evne til lavere nivåer av blodsukker og kolesterol, ifølge New York University. The University of Michigan Health System bemerker også at foreløpige studier viser det kan bidra til lavere triglyserider, men mer forskning er nødvendig. Siden frøene er bitter, de er som regel tatt i kapselform, med en typisk dose være 5 til 30 gram tatt tre ganger om dagen med måltider.

Aktive ingredienser

Hva er Bukkehornkløver godt for?

Bukkehornkløver inneholder flere aktive ingredienser. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center viser flere antioksidant flavonoider, fiber og plantebaserte kjemikalier som kalles saponiner. De saponiner kan være ansvarlig for å øke galle utgivelsen og hemme opptaket av kolesterol, mens fiber senker nivået av blodsukker, bemerker Drugs.com. Bukkehornkløver inneholder også en aminosyre som heter 4-hydroxyisoleucine, som ser ut til å stimulere utgivelsen av insulin.

Studier og anbefalinger

Hva er Bukkehornkløver godt for?

I en klinisk studie ble pasienter med type 2 diabetes gitt 10 gram pulverisert Bukkehornkløver frø daglig. Ved slutten av åtte uker, tester viste at det senkes blod sukker og kolesterol, i henhold til januar 2009 utgaven av "International Journal for vitamin and Nutrition Research." I desember 2011 ble "Journal of Medicinal Food" publisert en rapport som sier Bukkehornkløver frø inneholder 45,4 prosent kostfiber. Forfatteren foreslo at bukkehornkløver kan brukes til å berike mel og øke glukose og kolesterol-senkende potensial for bakevarer.

advarsler

Hva er Bukkehornkløver godt for?

Du bør ikke ta bukkehornkløver hvis du har hormon-sensitive kreft, spesielt brystkreft. Laboratoriestudier viser det kan stimulere veksten av brystkreftceller, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Bukkehornkløver kan påvirke livmor musklene, få livmoren til å trekke seg sammen og muligens føre til spontanabort, så du bør ikke ta urtepreparater som inneholder bukkehornkløver hvis du er gravid. Ellers er bukkehornkløver generelt trygt, men tar for mye av urten - vanligvis mer enn 100 gram daglig - kan forårsake mage opprørt, kvalme, diaré og gass.

Interaksjoner med medisiner

Hva er Bukkehornkløver godt for?

Unngå å ta bukkehornkløver hvis du også tar antikoagulerende medisiner, ofte kalt blod-tynner, fordi urten kan øke risikoen for blødning. Hvis du tar medisiner for å behandle diabetes som insulin, konsultere legen din før du tar bukkehornkløver. Unngå bukkehornkløver mens du tar antidepressive legemidler som kalles MAO-hemmere, eller MAO-hemmere, fordi bukkehornkløver kan øke effekten av disse medikamentene.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com