Hvordan Stråling drepe kreftceller?

July 29

Hvordan Stråling drepe kreftceller?

kreft Bakgrunn

Normal celledeling er regulert av et bestemt gen. I kreftvev cellene mangler genet eller det genet er blitt transformert, resulterer dette i en gruppe av celler som viser ukontrollert vekst. Disse cellene kan også invadere eller koble på og ødelegge nærliggende vev. De samme celler kan også metastaserer og spre seg til andre steder i kroppen skjønt blod og lymfeknute. Omformingen av en normal celle til en kreftcelle kan være forårsaket av eksterne faktorer som kalles karsinogener som kan finnes i sigarettrøyk, stråling, kan kreften være forårsaket av visse infeksjoner, eller kan være forårsaket av en genetisk arvelig egenskap. Det finnes flere forskjellige måter som kreft kan administreres eller behandlet. Dette omfatter kirurgi, strålebehandling, kjemoterapi, monoklonal antistoffterapi og immunterapi. Strålebehandling er en av de vanligste metoder for å behandle lokaliserte kreftceller.

Strålebehandling på kreft nivå

Strålebehandling brukes til å ødelegge kreftceller, og har vært brukt til behandling av nesten alle typer av faste tumorkreftformer, slik som hjerne, bryst, lunge, bukspyttkjertel, mage og prostata for å nevne noen. Det kan administreres eksternt ved ekstern stråle terapi eller internt ved hjelp av brachyterapi. Ekstern strålebehandling behandling innebærer fokus en høy energi stråling strålen til en lokalisert kreft nettstedet; Dette begrenser strålingen til forhåndsbestemt område. I brachyterapi, legene plassere en strålingskilde i nærheten av svulsten ved hjelp av hule nåler, kan denne behandlingen brukes alene eller i forbindelse med ytre terapi. Dessverre begge strålebehandling også skade naboceller, men normale celler har den iboende evne til å reparere seg selv i motsetning til cancerceller som ikke er resultantly ødelagt av behandlingen.

Strålebehandling på cellenivå

I ytre eller brakyterapi strålebehandling svulsten blir angrepet av enten en bjelke eller en liten konstant dose av ioniserende stråling. Strålingen som benyttes består av høyt energisert x stråling og gamma bølger som har evnen til å løsne eller å ionisere et elektron fra et atom eller molekyl. Ved lave nivåer av stråling er det ingen påvisbar ionisering effekt, i motsetning til ved de høyere doser som brukes for strålebehandling, finnes det en rekke forskjellige resultater. Strålingen ioniserer obligasjonene i cellens vannmolekyler slippe hydroksyl frie radikaler. Hydroksyl-frie radikaler angriper de DNA-molekyler som forårsaker skade, mutasjoner, og noen ganger til og med stykker av DNA-trådene. DNA er grunnlaget for de genetiske materiale; kommandosentralen i cellene, uten fungerende DNA kreftcellene ikke lenger fungerer skikkelig eller reparere seg selv fører det til apoptose. Apoptose eller "celle selvmord" er cellene medfødt evne til å ødelegge seg selv når den er uopprettelig skadet. Siden kreftcellene har mistet evnen til å detektere at de blir skadet, og til å ødelegge seg selv; stråling gjenoppretter evnen. Mengden og lengde av strålingen behandling avhenger av radiosensitiviteten av kreft, og også på følsomheten av målsonen. Hvis skader på den lokale vev er skadelig, da mengden av stråling kan være begrenset.

Bivirkninger

Bivirkninger av strålebehandling er relatert til det behandlede område; med de fleste vanlige bivirkninger blir hudreaksjoner, tap av appetitt og tretthet. I sjeldne tilfeller dine hvite blodlegemer vil bli senket gjør deg mer mottakelig for smitte. Disse effektene kan øke med behandlinger, men vil avta etter hvert som de behandlinger slutt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com