Hva er noen bruksområder for komposittmaterialer?

June 15
Hva er noen bruksområder for komposittmaterialer?

Komposittmaterialer omfatter alle produkter laget av en blanding av to eller flere basismaterialer, ifølge University of Delaware senter for komposittmaterialer. Ved å blande flere materialer sammen, kan produsenter kombinere de beste egenskapene til hver basiskomponent. Komposittmaterialer vanligvis tilbyr forbedret styrke eller holdbarhet over mange andre produkter og kan gi ytterligere fordeler som motstand mot fuktighet eller korrosjon. Noen eksempler på komposittmaterialer omfatter fiber-sement, termoplast eller sammensatte treprodukter.

Byggematerialer

Sammensatte produkter brukes i en rekke boliger og kommersielle byggapplikasjoner. Hele boliger kan være innrammet å bruke plast-laminert bjelker og takstoler i stedet for tradisjonelle tre innramming. Ved å belegge bjelker med plast, produsenter redusere risikoen for råte eller termitt skade, noe som forlenger levetiden av strukturen. Lignende produkter brukes til å bygge utendørs dekk og verandaer.

Fiberarmerte sementhelvetesild skape et vedlikeholdsfritt tak som varer i flere tiår, mens fiber-sement ytterkledning tilbyr utseendet av tre uten vedlikehold. Dører og gulv laget av komposittmaterialer etterligne utseendet av tre og ofte koster mye mindre. Fiberarmerte paneler, eller FRP, blir brukt på mange bad og kjøkken vegger for å skape en solid og vanntett overflate som er lett å rengjøre.

Fly

Ifølge den australske Academy of Science, ville moderne fly være mye mindre effektiv hvis komposittmaterialer ikke var tilgjengelig. Composites som glassfiberforsterket aluminium eller karbonfiber lage materialer lys nok til å fly, men sterk nok til å takle presset fra store høyder og hyppige overgrep. Elementer som vingene og halen av et fly samt propeller og rotorer er ofte laget av kompositter. Disse materialer holder seg under et vidt område av temperaturer og er svært motstandsdyktig mot rust og korrosjon. Når det gjelder estetikk, mange komposittmaterialer som brukes i fly konstruksjon er lett å forme og mugg å passe design og tekniske planer.

Sports

En rekke forskjellige idretter produkter inkluderer komposittbaserte komponenter. Mange moderne balltre er enten laget utelukkende av metall eller tre kompositter eller inkludere en kompositt håndtak for å motstå brudd. Golf og tennis produsenter også avhengige av kompositter å forbedre styrke og redusere vekten i klubber og racketer. Annet sportsutstyr, inkludert surfebrett og ski, inneholder komposittmaterialer som legger fleksibilitet samtidig holdbarhet.

båtliv

Mange moderne båter er laget av komposittmaterialer så som fiberglass eller termoplast. Mens tradisjonelle trebåter var utsatt for råte eller fordreining over tid, og metall båter var tunge og trolig rust, kompositter tilbyr overlegen ytelse og redusert vedlikehold. De er lette nok til å holde seg flytende, men sterk nok til å motstå punktering og sprengning. De fleste sammensatte båter er usannsynlig å ruste, selv etter hyppig eksponering for saltvann og sjøluft. I tillegg til racing og fritidsbåter, er komposittmaterialer brukes på kajakker, kanoer og vannscootere.

Ballistic Protection

Karbon-baserte sammensatte fibre er ofte brukt til å lage skuddsikre vester og andre ballistiske beskyttelsesenheter. Disse fibrene, inkludert Kevlar, produsere ganske lette kroppen rustning alternativer som tilbyr effektiv beskyttelse mot kuler, flammer og noen eksplosiver. Ifølge Massachusetts Institute of Technology, er Kevlar fem ganger sterkere enn stål og likevel bare halvparten så tett som glassfiber. Sammen med andre sammensatte fibre, har Kevlar reddet tusenvis av liv og revolusjon verneutstyr for plenen håndheving og militært personell.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com