Tegn og symptomer på skjoldbrusk mangel hos barn

December 27Hypotyreose, også kjent som skjoldbrusk-mangel, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke frigjøre en tilstrekkelig mengde hormoner. Denne tilstand, ofte forårsaket av en mangel på jod, kan bremse ned ulike prosesser i kroppen, noe som fører til tretthet og flere andre symptomer. Hypotyreose bør identifiseres så tidlig i livet som mulig å behandle problemet og sikre riktig utvikling med riktig mengde thyreoideahormoner.

Infant spesifikke

Det er mange tegn og symptomer på skjoldbruskmangel for å diagnostisere tilstanden hos spedbarn. Ifølge Merck Professional Manual, kan spedbarn oppleve hyppige choking, et ansikt som vises puffy, en utstående, stor tunge, og gulfarging av hud og øyne hvite. Dette gulning kan oppstå fordi leveren ikke behandle bilirubin, et molekyl som resirkulerer gamle eller ødelagte røde blodceller. Spedbarn kan ha utviklingsspørsmål, både fysisk og psykisk, inkludert endemisk kretinisme, et syndrom som innebærer døve-mutisme. Som hypotyreose utvikler videre, kan barnet ha dårlig muskel tone, tap av matlyst, hes gråt og åndenød.

Barneutvikling

Mens barn har mange lignende symptomer som voksne med hensyn til hypotyreose, er det noen som er spesifikke for barn. Yngre barn kan oppleve spastisitet, forstoppelse og ekstrem søvnighet. Som barn og ungdom utvikler, kan de oppleve forsinket pubertet, bremset utviklingen av permanente tenner, dårlig mental utvikling, veksthemming og kortvoksthet, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på hypotyreose kan ikke vises før etter spedbarnsalder og i løpet av barndommen på grunn av den lille mengden av skjoldbrusk hormoner som passerte gjennom morkaken fra mor i livmoren.

voksen Symptomer

Barn og ungdom vil oppleve mange av de samme problemene med en underactive skjoldbruskkjertelen som voksne. Ifølge National Institutes of Health, disse symptomene er ledd- og muskelsmerter, kulde intoleranse, redusert svette, tunge eller uregelmessig menstruasjon, depresjon, forstoppelse, vektøkning, tretthet, depresjon og en bremset puls. Tilstanden kan også føre til sprø hår og negler, treghet og en forhøyet nivå av kolesterol i blodet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com