Er Black Pepper dårlig for deg?

June 5
Er Black Pepper dårlig for deg?

Svart pepper er en av de mest brukte krydder i USA, ifølge Michael T. Murray og Joseph E. pizzorno, forfatterne av "The Encyclopedia of Healing Foods." Det er med god grunn, fordi svart pepper har en fet smak, men krydderet er også næringsrik og kan tilby visse helsemessige fordeler, også. Med andre ord, er svart pepper ikke dårlig for deg i det hele tatt.

Sort Pepper Basics

En teskje bakken sort pepper inneholder 6 kalorier og bare ett spor mengde fett. Samme ts malt svart pepper leverer også 0,6 gram fiber. Det høres ikke ut som mye, men i den lille mengden mat du får tre prosent av minimum 20 gram fiber du trenger hver dag, ifølge Harvard School of Public Health. En teskje bakken sort pepper inneholder 3,8 mikrogram vitamin K, et næringsstoff som hjelper blodpropp normalt. Dette beløpet er 4 prosent av de 90 mikrogram kvinner trenger hver dag og 3 prosent av de 120 mikrogram menn bør ha på en daglig basis. Svart pepper leverer små mengder jern, kalium og vitamin A, så vel.

Sort Pepper for Absorption

I tillegg til å få viktige næringsstoffer når du spiser svart pepper, kan kroppen din være i stand til å absorbere alle de vitaminer og mineraler lettere når du spiser svart pepper. Ifølge Murray og pizzorno, inneholder sort pepper et stoff som heter piperine. Piperine kan hjelpe kroppen absorbere visse næringsstoffer, som for eksempel B-vitaminer, selen og betakaroten, mer effektivt og i større doser.

Andre helsemessige fordeler

Den piperine i sort pepper kan øke leverens evne til å avgifte kroppen din, Murray og pizzorno notat. Svart pepper kan også hjelpe til med normal fordøyelse. Ifølge Murray og pizzorno, spiciness av svart pepper oppmuntrer kroppen til å produsere mer magesyre, noe som gjør fordøyelsen mer effektiv. En 2010 artikkel publisert i "Nutrition dag," rapporterer at svart pepper har antimikrobielle, antioksidant og anti-inflammatorisk egenskaper, i tillegg, noe som gjør det til et potensielt nyttig medisinsk agent.

Tips for å legge sort pepper til kosthold

Den enkleste måten å innlemme sort pepper i kostholdet ditt er å strø det på måltider før du spiser. Du kan også legge til en shake eller to til bakken svart pepper til oppskrifter som suppe, lapskaus, egg, bønner og gryteretter. Legg pepper mot slutten av kokeprosessen, men fordi fordelene tendens til å bryte ned lenger krydderet er oppvarmet, Murray og pizzorno notat. Selv om de ikke kan høres ut som de ville gå sammen, forbedrer svart pepper smaken av vanilje-flavored matvarer som yoghurt eller iskrem. Prøv denne uvanlige kombinasjonen ved å legge en liten shake av svart pepper til yoghurt eller til bakevarer som kaller for vanilje.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com