Bivirkninger av for mye antibiotika

August 14
Bivirkninger av for mye antibiotika

Antibiotika er en familie av medisiner som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, soppinfeksjoner og enkelte parasitter. Mange bivirkninger er forbundet med bruk av antibiotika og ekstremt høye doser av antibiotika kan ha alvorlige konsekvenser.

Luftveis bivirkninger

Ifølge Merck, kan antibiotika forårsake allergilignende symptomer som tungpustethet og pustevansker. I alvorlige tilfeller tar for mange antibiotika kan hindre en person fra å puste helt. En alvorlig allergi mot antibiotika kan føre til anafylaksi, en tilstand karakterisert ved svelling av halsen, den manglende evne til å puste og ekstremt lavt blodtrykk. Robert Wood Johnson universitetssykehus råder enkeltpersoner opplever pustevansker for å ringe et nødnummer umiddelbart. Personer som tar overdose på antibiotika, men ikke har pusteproblemer bør ringe Giftinformasjonen.

Skin bivirkninger

Bivirkninger av et antibiotikum overdose som påvirker huden, ifølge Robert Wood Johnson universitetssykehus, inkluderer utslett, blek hud og blålige lepper og negler.

Tarm bivirkninger

Merck og Robert Wood Johnson universitetssykehus si vanlige bivirkninger av antibiotika som påvirker tarmen inkluderer en urolig mage og diaré. Et antibiotikum overdose kan også forårsake kvalme, magesmerter og kramper.

Andre bivirkninger

Merck lister vaginal gjær infeksjoner hos kvinner som en vanlig bivirkning av antibiotikabehandling. Mer alvorlige bivirkninger omfatter skader på nyrer, lever, benmarg og andre organer. Robert Wood Johnson universitetssykehus sier alvorlige reaksjoner på en antibiotika overdose inkluderer feber, kramper, smerter i brystet og en økt risiko for å bryte sammen. Ifølge Merck, enkeltpersoner som opplever milde bivirkninger med antibiotika kan vanligvis fortsette sin behandling med det samme stoffet; men det er best å oppsøke lege hvis en negativ reaksjon på et antibiotikum oppstår.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com