Hvordan justere en Cyclo-Cross

May 28
Hvordan justere en Cyclo-Cross

Cyclo-cross sykler er en unik hybrid av vei- og terrengsykkel stiler. Rammen av en sykkelcross sykkel ligner som en tradisjonell road racing sykkel, men jo høyere krank og større klaring i forgaffelen og baktriangelet tillate bredere, knobbier dekk vanligvis er reservert for terrengsykler. Denne unike blanding av off-road evne og lett fart gjøre sykkelcross sykler unik, og dette nødvendiggjør spesielle tuning og justering for de spesifikke utfordringene som forventes i løpet av en sykkelcross rase. For komplisert vedlikehold som bærer inspeksjoner, fin giret justeringer og inspeksjoner, vurdere å ta sykkelen til en profesjonell butikk om to ganger i året.

Sykkelhjul

Start justeringer på hjulene. Siden en sykkelcross sykkelens felger er ikke så sterk som en tradisjonell terrengsykler, bør disse felgene kontrolleres jevnlig for å sørge for at de avrettes. Juster hvert snakket individuelt på en truing stand til felgen er rett, og sjekke lengden på felgen for eventuelle feil eller buler. Hvis du ikke har trued et hjul selv i det siste, kan en profesjonell hjul byggmester hindre en ufullkommenhet fra snu i en potensielt farlig defekt.

bremser

Avhengig av din stil av brems, må du justere og rengjøre bremsene ofte. For cantilever bremser, koble kabelen fra bremsemekanismen og fjerne mekanismen fra gaffelen eller bakre trekant. Deretter rengjøres hver enkelt del grundig med en de-smøring løsning, gjelder fersk fett og monter bremsemekanisme. Deretter feste kabelen og justere spenningen som passer dine preferanser. For skivebremser, bør regelmessig skylling holde dem trygt i drift, selv om demontering dem kan hjelpe til med rengjøring. Skivebremser vil vanligvis trenger mindre rengjøring enn tradisjonelle cantilever bremser.

derailleurs

Dine derailleurs vil ofte kreve mest arbeid etter et løp, siden de utsatte mekanismer er underlagt innflytelse, gjørme og kjedeslitasje på en jevnlig basis. Frakobling krankgiret og rengjøring det grundig er en god måte å hindre at sand og skitt fra sliping kassetten, og vil forbedre giring. Bruk skruene justering på giret og topp rør for å justere kabelen spenningen til du kan utføre en ren skifte gjennom hele gjeldsgraden uten kjede fanger.

dekk

Til slutt, sjekke dekkene for å sikre at det er ingen åpenbare tårer eller punkteringer i rørene eller ytre dekk. Baby-pulver kan brukes til å oppdage lekkasjer og hindre røret fra å gni inne i den ytre dekket. Trykksetting dekkene kan gjøres for å produksjons spesifikk av din spesielle dekk, selv om lavere dekktrykk vil gi deg et bedre grep og mer stabilitet på grusbanene. Prøv å la ut 10-20 psi fra dekket under produsentens anbefalte terskel, men vær klar over at det øker sannsynligheten for klype leiligheter.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com