Hvordan identifisere en folsyremangel

May 31

Hvordan identifisere en folsyremangel


Folsyre (folat), et vannløselig B-vitamin, er viktig for vedlikehold og utvikling av sunne celler. Ansett som et viktig næringsstoff i utviklingen av et foster, er gravide kvinner oppfordres til å konsumere mat med høyt folsyre eller ta et supplement. En folsyremangel ofte går udiagnostisert fordi det etterligner andre medisinske tilstander.

Bruksanvisning

1 Se etter symptomer på blodmangel. Siden folsyre er et B-vitamin, kan en mangel føre til tretthet, svimmelhet, blek hud og en manglende evne til å konsentrere seg. Folat anemi resultater hvis tiltak for å rette mangelen er mislykket.

2 Strekk ut tungen i speilet. En person med en folsyremangel kan utvise en rød tunge, som kan eller ikke kan bli sår og svekke evnen til å smake mat. Alvorlig folatmangel kan føre til vekttap, nummenhet eller prikking i hender og føtter, svakhet og balanseproblemer.

3 Betrakt et folsyremangel i de som viser tegn på demens i kombinasjon med en diett lav på folat. Siden kroppen ikke lagrer dette næringsstoffet, den eneste måten å få nok i kosten er å spise folat-rik mat eller ta et supplement regelmessig.

4 Granske din diett når man skal avgjøre en folinsyre. Spis rikelig med belgfrukter, kylling, fisk, sitrus og helkorn. Mørke grønne blader er også en god kilde til folsyre. Hvis dietten mangler i disse mat kilder, vurdere å ta et supplement.

Hint

  • Folsyre anemi er vanlig i kostholdet inneholder lite folat.
  • Alle gravide bør spise folat-rike matvarer daglig eller ta en folsyre supplement. Medisinsk forskning viser folsyre hindrer spinal nedskrivninger og andre ødeleggende forhold hos nyfødte.
  • Se legen din regelmessig hvis gravid for å sikre at barnet får riktig ernæring.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com