Cystisk fibrose Late Diagnose Symptomer

March 13
Cystisk fibrose Late Diagnose Symptomer

Ifølge Cystisk fibrose Foundation, påvirker cystisk fibrose 70.000 mennesker over hele verden. Det er en arvelig sykdom hvor kroppen produserer en tykk og klebrig slim på grunn av en defekt gen. Dette slim kan tette lungene og forårsaker lungebetennelse, så vel som blokk-utgang fra bukspyttkjertelen, hindrer fullstendig absorpsjon av fett og proteiner (se referanse 1). Ifølge den kanadiske Cystisk fibrose Foundation, er 60% av personer med cystisk fibrose diagnostisert etter alder ett, mens 90% er diagnostisert etter alder 10. Det er sjelden for enkeltpersoner å ikke bli diagnostisert før ungdomsårene eller voksen alder, og de kan vise mindre felles kjennetegn .

Suppurative lungesykdom

Ifølge Cystisk fibrose Worldwide, et symptom som kan være til stede i personer som mottar en sen diagnose er uforklarlig og kronisk suppurative lungesykdom. Kronisk suppurative lungesykdom eller bronkiektasier, refererer til en tilstand der enkeltpersoner har et vedvarende daglig hoste som bringer opp slim eller slim.

pankreatitt

Pankreatitt er når bukspyttkjertelen blir betent. Dette kan ses i personer som mottar en sen diagnose for eksempel produksjon av tykt slim kan blokkere produksjonen fra bukspyttkjertelen og potensielt forårsake betennelse. Episoder av pankreatitt forårsake magesmerter og hevelse.

Distal intestinal obstruksjon syndrom

Distal intestinal obstruksjon syndrom forekommer hos mennesker med cystisk fibrose fordi slim og dårlig brutt ned maten kan delvis blokkere tarmen. Dette fører til magesmerter, kramper, føler seg mindre sulten enn vanlig, og i alvorlige tilfeller kan føre til oppkast og intense smerter.

Problemer i vekst og utvikling

Cystisk fibrose Worldwide sier problemer med vekst og utvikling kan tyde på cystisk fibrose. Personer med cystisk fibrose kan ikke utvikle seg i en normal hastighet, og derfor ikke være på en normal høyde og vekt for sin alder. Det kan også være en forsinkelse i pubertet og seksuell utvikling.

infertilitet

Hanner med cystisk fibrose er ofte ute av stand til å få barn på grunn av manglende sædceller i deres sæd, og dermed infertilitet kan være et tegn på cystisk fibrose. Dette er fordi det er ofte et fravær, krymping eller blokkering i røret som frakter sæd fra testiklene til urinrøret. Kvinner er ikke så berørt, men kan fortsatt ha problemer med fruktbarheten som ekstra tykt slim i livmorhalsen kan gjøre sperm oppføring vanskeligere.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com