Adrenaline Vs. Ventolin

July 1

Adrenalin og Ventolin er begge legemidler som brukes til behandling av astma. De virker ved å binde seg til adrenerge reseptorer, også kalt adrenerge reseptorer, noe som fører til muskelavslapning og dermed utvidelse av luftveiene.

Merkenavn

Adrenalin, eller, adrenalin i USA, er en aktiv ingrediens brukt i noen astmamedisiner. Ventolin er et merkenavn, ikke en ingrediens. Stoffet er salbutamol, kjent i USA som albuterol.

adrenerge reseptorer

Forskjellige adrenerge reseptorer finnes i kroppen, noe dilatorer og noen slanger; adrenalin virker på dem alle. Faktisk, den "adren-" i adrenoseptorselektivitet refererer til adrenalin. Ventolin utløser spesielt beta₂-adrenerge reseptorer, forårsaker utvidelse.

OTC Vs. Bare Prescripiton

Ventolin er bare tilgjengelig på resept. Som en astma sniffe, adrenalin (adrenalin) er tilgjengelig over-the-counter i merker som Primatene Mist.

CFC vs. HFA

Adrenalin tåke bruke KFK (klorfluorkarbon) som drivstoff. Siden CFC skader ozon, vil adrenalin tåke som de er i dag laget ikke lenger være tilgjengelig i USA etter 2011. Ventolin bruker HFA (hydrofluoralkan).

Forsiktighetsregler

Blant andre effekter, kan både adrenalin og Ventolin øke blodtrykket og øke hjertefrekvensen. Siden begge kan slappe av livmor muskler, gravide kvinner bør snakke med sine helsepersonell før du bruker disse legemidlene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com