Perifer karsykdom Symptomer

January 10

Perifer arteriell sykdom (PAD) er en ganske vanlig sirkulasjonssystemet tilstand der blodårene blir innsnevret, vanligvis på grunn av oppbygging av fet plakk langs veggene i blodårene. Perifer karsykdom kan føre til en rekke symptomer som ofte forveksles med andre problemer, eller ikke er riktig knyttet til PAD og kan også føre til alvorlige komplikasjoner.

Nummenhet

En av de avslørende tegn på PAD er nummenhet eller prikking i ekstremiteter, særlig føtter og tær. Når blodårene er tette, det gjør blodstrømmen vanskeligere, slik at disse områdene lengst fra hjertet vil ofte få mindre blod enn de burde. Siden føttene er lengst fra hjertet, kan mangel på blod gjøre dem gå nummen, prikke eller føler uke.

Leg Pain

Et annet symptom assosiert med mer alvorlige tilfeller av PAD er smerter som kan oppstå som en reaksjon på fysisk aktivitet eller noen ganger oppstå uten noen åpenbar grunn. Smerten kan virke som normal belastning fra å trene, men vedvarer etter trening har opphørt. Kramper i bena er vanlig og kan føles på oppgaver så enkelt som å gå opp trapper eller gå.

Andre Fotproblemer

Mangel på sirkulasjon kan indusere en rekke andre symptomer som påvirker føttene. Føtter og ben kan begynne å miste håret på grunn av utilstrekkelig blodstrøm, og tåneglene eller huden kan skifte farge. Noen ganger hud og vev av benene vil bli merkbart kaldere sammenlignet med resten av kroppen. Sår på føttene og leggene også en tendens til å helbrede mindre raskt, og sår kan utvikle som ikke leges i det hele tatt.

Risikofaktorer

Flere risikofaktorer øker sannsynligheten for PAD og kan bidra til forekomsten av symptomer. Fedme, diabetes, høyt blodtrykk og alder alle øke sannsynligheten for PAD. Røyking er en annen viktig risikofaktor, noe som kan være lettere kontrolleres av den enkelte. Høyt kolesterol og en familiehistorie med PAD indikerer genetisk predisposisjon også korrelerer med økt sannsynlighet for å utvikle PAD.

komplikasjoner

I alvorlige tilfeller PAD kan føre til livstruende komplikasjoner. Sår som ikke leges kombinert med mangel på blod flyte kan potensielt føre til koldbrann vev. PAD øker også sannsynligheten for å utvikle koronarsykdom - en blokkering av hjertets arterier. Koronarsykdom øker sjansen for hjerteinfarkt. PAD øker også sjansen for slag.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com