Medisinsk Informasjon på en unormal celleprøve

April 16

Den celleprøve er en medisinsk prosedyre der kvinnens livmorhals er penslet for virusinfeksjoner eller unormale celleforandringer. Den celleprøve kultur diagnoser medisinske tilstander og sykdommer som kan sette kvinner i alvorlig fare. Men ikke alle unormale celleprøver er livstruende, og kan være forårsaket av en rekke faktorer og forhold.

gjær infeksjoner

Vaginal gjær infeksjoner kan føre til en unormal celleprøve resultatet. Gjær infeksjoner er forårsaket av en sopp som raskt sprer seg inne i skjeden og kan føre til svie, kløe og en tykk, cottage cheese-aktig utflod.

Humant papillomavirus

Humant papilloma virus (HPV) er også viruset ansvarlig for genital warts. Visse stammer av HPV (som forårsaker celleforandringer på livmorhalsen) kan også forårsake livmorhalskreft.

Irritasjon og betennelse

Normal irritasjon og betennelse fra samleie kan også føre til unormale celleprøver. Vanligvis når kvinner gjennomgår en annen celleprøve noen måneder senere, de vanligvis har normale resultater.

Trichomonas

Seksuelt overførbare sykdommer som trichomonas kan føre abornmal resultater. Trichomonas kan forårsake vaginal irritasjon og betennelse som viser seg som unormal på en celleprøve kultur.

Advarsel

Kvinner som har unormale celleprøver vanligvis trenger å gjenta PAP smøre tester hver 3 til 6 måneder (avhengig av celleforandringer som finnes på deres cervix). Det er opp til skjønn av legen om hvor ofte pasientene må gjennomgå PAP smøre tester.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com