Hvorfor kan ikke noen mennesker bruker kontaktlinser?

April 18

Contact Lens Sammensetning

Kontaktlinser er en lett, nesten umerkelig måte å korrigere synet ditt. Ved å plassere linsene direkte på selve øyet, vil objektivet bli fiksert og tillater deg å se klarere. Kontaktlinser har eksistert i mer enn 100 år, og fremskritt i teknologi har tillatt flere folk til å bruke dem. De første versjonene av kontaktlinser ble laget av en Lucite eller plexiglass sammensetning; imidlertid disse materialene sjelden brukt i dag. Dagens linser er laget med enten en vannholdig plast eller ikke-vannholdig plast, avhengig av din øyelidelse. I tillegg har flere andre typer linser blitt opprettet for å tillate flere personer å bruke kontaktlinser. UV-blokkerende linser, hybridlinser (kombinere oksygenpermeable linser med myk vannholdig plast linser), samt tilpassede passer objektiver kan alle bli opprettet. I tillegg til grunnleggende synskorreksjon, kan visse objektiver også bidrar til å korrigere problemer som astigmatisme og en misshaped hornhinne. Bifokale linser kan brukes til å hjelpe med nære og vidsynte vanskeligheter.

Sensitivites til kontaktlinser

På grunn av disse fremskritt i linsene, kan noen mennesker ikke bruker kontaktlinser. Hvis du har følelser for seg linser, sjekk med din optiker på størrelsen av linsene for å sørge for at de er passende øyet riktig. Under øye eksamen, er øyets diameter og kurvatur målt slik at de riktige størrelse linsene kan bestilles. Hvis passformen er feil, kan du ha økt irritasjon i øynene.

Du må kanskje også endre merker av kontaktlinser hvis du fortsetter å ha problemer. Hver produsent bruker en annen kombinasjon av plastmaterialer, så det å finne den rette merke kan også være en faktor. I tillegg kan du ha en reaksjon på den form for rengjøringsmiddel du bruker. Prøv å endre oppløsningen for å se om dette hjelper lindre noen øye følsomhet.

Contact Lens Care

Det er viktig å rengjøre og kast kontaktlinser regelmessig. Du bør ikke sove med linsene med mindre din optiker ber deg om å gjøre det. Også dagens kontaktlinser må kastes regelmessig for å unngå en opphoping av bakterier og mineraler, noe som kan føre til øyeinfeksjoner. Linser kan være foreskrevet, som kan kastes daglig, ukentlig eller månedlig. Riktig omsorg for linsene vil også bidra til å gjøre linsene passer mer komfortabelt og at øynene dine fortsette å være sunn.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com