Hvordan gifte fra din Toxic Sivil

December 6
Hvordan gifte fra din Toxic Sivil

Giftige relasjoner er noen form for forholdet du har med noen som atferd forsøke å få deg til å føle deg dårlig, belittled eller verdiløs. Giftig folk tappe din energi og undergrave din selvtillit. Ofte giftige relasjoner involverer verbal eller fysisk mishandling eller kontrollerende atferd, ifølge forfatteren Conte Terrell i hennes bok "Deliverance til en Fresh Spirit. 12-steg guide for Ending Giftige relasjoner" Giftige relasjoner er usunn, dysfunksjonelle og skape en negativ innvirkning på livet ditt, men du kan overvinne misbruk, skade og smerte av giftige relasjoner.

Trinn 1

Gjenkjenne giftige mønstre i forholdet. Tenk på hvordan han gjør du føler. Fokus på om du føler deg energisk og levende i hans nærvær, eller hvis du lar hvert møte følelsen drenert og sliten. Kanskje han kritiserer deg eller nedvurderer deg i et forsøk på å holde deg nede. Kanskje han er en kontrollfreak og gjør at du føler at du må spørre ham om tillatelse til å gjøre noe. Stopp lage unnskyldninger for hans oppførsel og innrømme at forholdet er giftig.

trinn 2

Konfrontere personen om hennes atferd. For å sette sunnere grenser eller finne ut om du bør avslutte forholdet, må du peke ut sine giftige atferd. Ifølge Cheryl Richardson i en artikkel for Oprah.com, kan du gjøre dette på en kjærlig og respektfull måte uten å motvirke eller sette henne på forsvaret. Påpeke negativ atferd ved hjelp av "I" utsagn, for eksempel "Jeg føler meg dårlig når du kritiserer meg. Vårt forhold er viktig for meg. Vil du slutte å gjøre dette?"

trinn 3

Avgjør om å bo i forholdet. Hvis han er villig til å prøve å endre sin atferd, kan det hende du synes det er verdt det å holde seg i nærheten og se hvordan det går. Men hvis han reagerer defensivt eller negativt på forespørselen din, kan det være lurt å vurdere å avslutte forholdet.

Trinn 4

Få støtte utenfra. Snakk med en terapeut eller en betrodd venn eller et familiemedlem. Det er ikke lett å konfrontere giftige folk med deres atferd, og det kan være enda vanskeligere å avslutte forholdet. Å ha støtte kan gi deg validering og aksept i denne vanskelige møtet. Å snakke med en terapeut kan hjelpe deg med å identifisere problemer som trakk deg til den giftige forholdet i første omgang.

Trinn 5

Utvikle din selvtillit. Gjør noe som gjør at du føler deg bra. Lær en ny ferdighet eller møte nye mennesker. Ved å føle deg bedre om deg selv, vil du dyrke en følelse av selvstendighet og bli bedre i stand til å opprettholde sunnere grenser i fremtiden.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com