Virkningene av g-krefter på kroppen

January 15

Virkningene av g-krefter på kroppen


"G-kraft" betyr tyngdekraften. En høy G-kraft fra rask akselerasjon kan ha alvorlige konsekvenser. Det kan føre til piloter og andre om bord i et fly til å miste bevisstheten under flyging. Dette fenomenet ble først et problem under første verdenskrig I. Den ble opprinnelig kalt "besvimelse i luften." En G-force er sammenlignbar med den vanlige trekke av jordas gravitasjon på kroppen din. Du opplever høye G-krefter på rides på fornøyelse del. Problemer oppstår når en person blir utsatt for høye G-krefter for lengre perioder av gangen, noe som kan resultere i mørkla og andre helseproblemer.

Akselerasjon

G-krefter har å gjøre med akselerasjon mer enn med fart. Akselerasjon er definert som endringen i hastighet over tid, og er endringen i hastighet av et objekt. Typer av akselerasjon i denne forstand omfatter bremse ned, påskynde og endrer retning. G-krefter tolereres forskjellig av forskjellige personer. Effekten avhenger av antall G som er involvert, G-krefter som blir følt, og hvor lenge de G-kreftene siste, forklarer PBS.org.

Veien Force treffer deg

Ingen forventes å tåle og overleve 18 G, som er 18 ganger tyngdekraften ved havnivå. Imidlertid har enkelte mennesker overlevd slike krefter.

Måten G-krefter påvirker deg avhenger av hvordan kroppen din er orientert når akselerasjonen skjer. Du kan oppleve G-krefter front-to-back, head-to-toe eller fra side til side.

vertikale Forces

Vertikale krefter påvirker blodtrykket. På 2 G trenger du dobbelt press for å pumpe blod fra hjertet til hjernen. Ved 3 G trenger du tre ganger trykket. De fleste går ut på 4 eller 5 G fordi hjertet ikke kan produsere trykket som trengs for å pumpe blod til hjernen. Når de utsettes for en slik kraft, blod bassenger i nedre ekstremiteter, og hjernen slutter å fungere fordi det ikke får nok oksygen.

Eksempel

Prinsesse Diana var et offer for G-krefter, ifølge Peter Tyson, sjefredaktør i for Public Broadcasting Service Nova Online. Det ble bestemt at brystet hennes ble slengte med ca 70 G, som rev lungearterien i sitt hjerte. Hodet hennes ble truffet med 100 G. Iført bilbelte ville ha redusert G kraft til ca 35 G og hun kan ha overlevd, skrev Tyson.

Overlevelse

Det er meget mulig å overleve høye G-krefter for en kort periode. Men når G-krefter fortsatt høy, skaper dette problemer for mennesker. Når G-krefter komme over tre, begynner dette å sette stress på kroppen.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com