Definer Gynecomastia

May 11

En sunn kropp image er en nøkkel til selvtillit og suksess i mange aspekter av livet. Gynecomastia, eller mannlig brystkreft utvidelse, kan oppstå når du utvikler eller opprettholde et sunt selvbilde er det viktigste, og tilstanden kan påføre psykiske og følelsesmessige skader. Tilstedeværelsen av gynekomasti kan noen ganger indikere en mer alvorlig underliggende tilstand, for eksempel en testikkeltumor. Det kan også være et resultat av en livsstil valg, for eksempel å ta steroider.

Identifikasjon

Gynekomasti er definert som en godartet forstørrelse av hann bryst fra spredning av en kjertel komponent i brystet. Avledet fra det greske "Gyne", som betyr kvinne, og "mastos", som betyr bryst, manifesterer gynekomasti seg som unormalt store bryster på menn. Implikasjonene av denne tilstanden kan påvirke opprørt en persons forhold til kroppen hans, samt hans sosiale relasjoner.

Hyppighet

Gynecomastia forekommer hyppigst hos spedbarn og ungdom. Med spedbarn tilstanden oppstår vanligvis på grunn av en opphoping av morens hormoner fremdeles i deres system. Det forekommer i 60 prosent til 90 prosent av spedbarn. I ungdom gutter tilstanden er sjeldnere, men fortsatt vanlig. For 90 prosent av de som rammes, går tilstanden bort innen ca 18 måneder, men for resten kan det ikke gå på egne og alternative metoder for behandling må søkes. Tilstanden forekommer også noe hyppigere hos eldre menn som har gjennomgått vektøkning.

årsaker

Vanligvis oppstår gynekomasti på grunn av en opprørt av østrogen-androgen balanse i hann-legemet. Denne ubalansen være forårsaket av en mengde faktorer, blant annet pubertet, fedme, kronisk leversykdom, visse medisiner eller kastrering. I tillegg kan tilstanden skje genetisk eller være et resultat av normal aldring. Steroider kan føre til at tilstanden, som kan tilstedeværelsen av en alvorlig underliggende medisinsk tilstand, for eksempel Klinefelters syndrom eller Gilbert syndrom, eller en testicular svulst.

betraktninger

Bortsett fra utvidelsen av brystene, kan gynekomasti bære med seg psykiske belastninger som emosjonelle arr, økt angst om kroppen, og mistillit i kroppen selv etter at tilstanden er borte. I noen tilfeller kan følelser av skam overvelde folk med gynekomasti, kompliserende sosiale situasjoner og undergraver selvtillit.

Behandling

For gynecomastia forårsaket av overdreven vektøkning eller medisiner, kan løsningen være så enkel som å miste vekt eller stoppe å ta den medisinen. For mange andre årsaker, men kirurgi kan være det eneste alternativet for å behandle de fysiske symptomene. Rådgivning, støttegrupper eller annen psykologisk hjelp kan være ønskelig å behandle ikke-fysiske konsekvenser av tilstanden også.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com