Bivirkninger av fusidinsyre

November 1

Fusidinsyre er en vanlig antibiotika brukt i Canada. Det er ikke godkjent for bruk i USA. Som med alle medisiner, kan noen uønskede bivirkninger oppstår når du bruker Fusidinsyre. Disse bivirkningene er vanligvis milde og ikke forårsaker de fleste å slutte å ta narkotika.

Hva er fusidinsyre?

Fusidinsyre, eller Fusidin (merkenavn), er et vanlig foreskrevet antibiotika medisiner som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Som med alle antibiotika, er det ikke er effektiv mot virusinfeksjoner.

Fusidinsyre er tilgjengelig i en flytende mikstur, tabletter og injeksjon form. Den er også tilgjengelig som en opthalmic slipp for infeksjoner i øyet og som en aktuell krem ​​for hudinfeksjoner.

Hva er de vanligste bivirkningene av fusidinsyre?

Som med alle medisiner, kan fusidinsyre produsere noen uønskede bivirkninger da tatt. De fleste av disse er små og ikke forårsake nok ubehag for folk å slutte å ta fusidinsyre.

De vanligste bivirkningene forbundet med fusidinsyre bruk er ødem i bena, svimmelhet, hodepine, utslett (allergier), diaré, kvalme, oppkast, vekttap og halsbrann.

Når det tas som en injeksjon, irritasjon på injeksjonsstedet, inkludert rødhet og smerte, har blitt rapportert.

Når tatt i øyedråper form, tåkesyn (midlertidig), øyelokk hevelse, rive og stinging er vanlig.

Narkotika interractions og kontraindikasjoner

Pasienter med nedsatt leverfunksjon bør utvise ekstrem forsiktighet og forbli under tett omsorg for en lege mens du tar fusidinsyre.

Pasienter som tar stoffet Rifampicin kan oppleve gulsott mens du tar fusidinsyre. Hvis gulfarging av øyne eller hud bør skje mens du tar fusidinsyre, om du er på Rifampicin, bør du kontakte lege umiddelbart. Dette indikerer at leveren ikke fungerer skikkelig og legehjelp kreves.

Fusidinsyre utskilles i morsmelk og er gått fra gravide mødre til deres fostre. Ta kontakt med din lege for å veie risikoen med fordelene av å ta fusidinsyre hvis du er gravid eller ammer en baby.

Pasienter som er sensitiv eller allergisk mot fusidinsyre bør ikke ta den. Rådfør deg med legen din hvis du har spørsmål angående dine tidligere erfaringer med denne medisinen.

Allergisk reaksjon

Hvis du skal ha plutselige pustevansker mens du tar fusidinsyre, gå til nærmeste legevakten eller ringe 911. Dette er et tegn på en sjelden, men alvorlig allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til døden.

Hva annet bør jeg vite?

Noen pasienter rapporterer mageproblemer og halsbrann mens du tar fusidinsyre. For å minimere ubehag i magen, ta fusidinsyre med mat.

Sørg for å ta fusidinsyre for hele perioden foreskrevet av legen din. Stoppe denne medisinen tidlig, selv om du allerede har begynt å føle seg bedre, kan resultere i et tilbakefall av infeksjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com