Slik konverterer Noen av protein til glukose

May 28

Slik konverterer Noen av protein til glukose


Konvertering av protein eller andre noncarbohydrate underlag, enten de er av inntatt eller endogen opprinnelse-til glukose kalles glukoneogenesen. Prosessen foregår først og fremst i leveren, men også i nyrene til en mye mindre grad. De novo syntese av glukose er nødvendig for å opprettholde adekvate blodglukosenivåer for vev som er avhengig av den utelukkende, det vil si, røde blodceller og hjernen (selv om ketoner kan delvis tilveie for sitt energibehov). Glukoneogenesen foregår kontinuerlig på ulike priser, avhengig av forholdene.

Bruksanvisning

1 Hold deg i live. Så lenge en kropp fungerer, glukoneogenesen som skjer, og ved slutning, noen av protein blir omdannet til glukose. Sammen med glykogen dannelse og glykogenolyse (nedbrytning av glykogen lagret til glukose), er glukoneogenese en integrert mekanisme benyttes av legemet for å opprettholde normale blodglukosekonsentrasjonen.

2 Opplev stress. Aminosyre katabolisme og produksjon av ny glukose øker dramatisk i noen form for fysiologisk stress. Hormonelle regulatorer som glukokortikoider, katekolaminer og cytokiner-alle som stimulerer aminosyre katabolisme-er utgitt i større mengder under stressforhold, inkludert fysisk og psykisk belastning, infeksjoner og traumer.

3 Spis mat. I normal løpet av aminosyre-behandling, omdanner leveren noen av kosten aminosyrene til glukose. I tillegg tarmcellene metaboliserer omtrent 20 prosent av inntatt protein som, etter en lang rekke trinn, gjør det til leveren potensielt å gjennomgå glukoneogenese.

4 Limit karbohydratinntak. Lever glykogen er oppbrukt innen 18 timer dersom ingen karbohydrater er fortært, og da leveren spark i høygir for å syntetisere glukose fra ulike forløpere-som ville inkludere aminosyrer avledet fra protein katabolisme. Hver gang det er for lite glukose for å møte energibehov, oppstår glukoneogenesen.

5 Lag en negativ energibalanse. Kroppen reagerer på lave blodglukosenivåer, slik det ville være tilfelle med utilstrekkelig kaloriinntak, ved frigjøring av hormoner glukagon og adrenalin (adrenalin), som fremmer hepatisk (lever) omdannelse av nonglucose substrater (for eksempel aminosyrer) til glukose. Dette vil selvfølgelig også føre til økt nedbrytning av endogene protein (f.eks muskelvev).

6 Konsumere protein i overkant av dine behov. Aminosyrer som ikke anvendes av kroppen for vekst eller vedlikehold er enkelt katabolisert og brennes som brensel, er lagret som glykogen eller deponeres som adipose vev, avhengig av den totale kalori balanse. Overskudd av protein, men legger unødig belastning på lever og nyrer.

Hint

  • Annet enn å bidra til å stabilisere blodsukkernivået hos pasienter med eller prediabetic enkeltpersoner, er det ingen grunn til å oppmuntre leveren til å produsere mer eller mindre av sin egen glukose enn det allerede gjør. For personer med nedsatt blodsukkerkontroll, en diett som er begrenset i karbohydrater og relativt høyere i protein kan være en fordel i å opprettholde optimal blodsukkernivået.
  • Starte stress eller forbruker utilstrekkelig kalorier for å få til å fremme glukoneogenesen er ikke anbefalt.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com