Antidepressiva som Don & # 039; t påvirke libido

October 20
Antidepressiva som Don & # 039; t påvirke libido

Depresjon er en vanlig psykisk lidelse som ofte behandlet av en klasse av medisiner som kalles serotonin-spesifikke reopptakshemmere, eller SSRI. Eksempler på SSRI fluoksetin - Prozac - og sertralin - Zoloft. Denne gruppen av medikamenter kan føre til bivirkning av seksuell dysfunksjon, inkludert tap av libido, eller seksuell stasjonen. Det er imidlertid en rekke antidepressive medikamenter som ikke vanligvis føre til en endring i libido; disse kan bli foretrukket av pasienter som behandles for depresjon som er bekymret for endringer i seksuell funksjon.

bupropion

Bupropion, noen ganger kjent ved merkenavnet, Wellbutrin, er en antidepressant som er kategorisert som en dopamin-gjenopptak-inhibitor - det øker mengden av dopamin tilgjengelig i hjernen ved å blokkere dets evne til å bli reabsorbert. Den eksakte virkningsmekanismen til burpropion er uklart. Det er antatt at ved å hemme gjenopptak av både dopamin og et annet kjemisk stoff i hjernen, noradrenalin, symptomer på depresjon forbedre.

Bivirkninger relatert til seksuell dysfunksjon ikke oppstår; Men, hodepine, vekttap og kvalme kan være potensielle bivirkninger som pasienter bør være oppmerksom på når du tar denne medisinen.

mirtazapin

Mirtazapin er en annen type antidepressiva. Det er tenkt å virke ved å blokkere en type celle-reseptor er kjent som alfa-to-reseptoren. Denne blokade fører til en økning i mengdene av både serotonin og noradrenalin nevrotransmittere; disse er både kjemikalier i hjernen som er antatt å være assosiert med depresjon.

Ifølge National Institutes of Health nettsted, Medline Plus, seksuelle bivirkninger, for eksempel tap av libido, ikke oppstå mens du tar denne medisinen, men pasientene kan føle deg svimmel, engstelig eller forvirret. Søvnighet, eller overdreven søvnighet, forekommer hos mer enn halvparten av pasienter som tar denne medisinen. Forstoppelse, kan kvalme og oppkast også forekomme. I svært sjeldne tilfeller kan hjerteproblemer og anfall.

venlafaksin

Venlafaksin er kjent som en serotonin-noradrenalin reopptaksinhibitor - den blokkerer reopptak, eller absorpsjon av både serotonin og norephinephrine. Denne medisinen er en annen mulighet for pasienter som opplever bivirkninger av SSRI medisiner.

Mens seksuell dysfunksjon kan forekomme, tap av libido er en sjelden bivirkning; henhold til medisinsk referanse "UpToDate," bare ca 5 prosent av pasientene vil oppleve dette ubehagelig effekt. Mer vanlig, fører venlafaksin hodepine; svimmelhet; søvnløshet eller det motsatte, overdreven søvnighet; og kvalme. Denne siste bivirkningen er spesielt vanlig med venlafaksin, som forekommer i nesten to tredjedeler av pasienter som tar denne medisinen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com