Ulike typer mineraler

March 23

Ulike typer mineraler


Kosttilskudd mineraler er nødvendig av kroppen til å fungere skikkelig. Noen mineraler som selen er spormineraler, og er kun nødvendig i ørsmå mengder. Andre mineraler som kalsium og kalium er nødvendig i store mengder for god helse. Spise en balansert kosthold gir vanligvis tilstrekkelig mineral inntak, men ta en multivitamin er en god forsikring, ifølge Harvard School of Public Health.

Kalsium

Kalsium er den viktigste mineralet til stede i kroppen, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Den viktigste rollen av kalsium i kroppen er å tilveiebringe strukturell støtte for skjelettsystemet. Kilder til kalsium inkluderer mat som melkeprodukter, bønner og mørkegrønne, bladgrønnsaker som spinat.

Stryke

Iron hjelper transport oksygen i hele kroppen. Omtrent to tredjedeler av alle jern finnes i kroppen er i hemoglobin, ifølge Linus Pauling Institute. Hemoglobin er den viktigste protein som finnes i røde blodceller som transporterer oksygen. Kilder til jern inkludere matvarer som kjøtt, fisk, fjærkre, linser, cashew mutter og kidneybønner.

magnesium

Magnesium er involvert i mer enn 300 metabolske reaksjoner i kroppen og er avgjørende for energiproduksjon, ifølge Linus Pauling Institute. Magnesium finnes i matvarer som havrekli, mandler, hasselnøtter, peanøtter, bananer og peanøtter. Mange amerikanere kan være mangelfull i magnesium, noe som kan øke risikoen for hjerte-og karsykdommer og immun dysfunksjon, ifølge National Institutes of Health.

kalium

Kalium er et viktig elektrolytt som hjelper muskler, nerver, nyrer, nervesystemet og hjerte fungere skikkelig. I tillegg er kalium et viktig næringsstoff som hjelper til med glatt muskel og skjelettmuskel sammentrekning, i henhold til University of Maryland Medical Center. Kalium finnes hovedsakelig i frukt og grønnsaker. Noen av de rikeste kildene til kalium inkluderer mat som bananer, plommer, appelsinjuice, rosiner, eikenøtt squash og tomater, ifølge Linus Pauling Institute.

fosfor

Fosfor kreves av hver eneste celle i kroppen fordi det er en viktig komponent i alle cellemembraner, ifølge Linus Pauling Institute. Fosfor er den nest vanligste mineralet i kroppen like etter kalsium og hjelper nyrene filter avfall. De fleste mennesker får nok fosfor i kostholdet fra matvarer som korn, melk og proteinrik mat, ifølge University of Maryland Medical Center.

selen

Selen er et spor mineral som er avgjørende for å lage spesielle antioksidant enzymer, ifølge Medline Plus. Disse enzymene bidra til å forhindre cellulær skade i kroppen og kan redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom og visse typer kreft som prostatakreft. Paranøtter er den beste kilden til selen med 544 mikrogram per unse, ifølge Linus Pauling Institute. Andre kilder til selen er fisk som reker, krabbekjøtt, laks og kveite.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com