Naturlig rettsmidler for gode kolesterolet

August 12

Høyt kolesterolnivå er en av de viktigste bidragsyterne til hjertesykdom. Bad (LDL) kolesterol bygger seg opp i arterier og stivner til plakk, som hindrer blodstrømmen og fører til høyt blodtrykk. God (HDL) kolesterol transporteres vekk fra blodårene og inn i leveren hvor det brytes ned og fjernet. Forholdet av HDL til LDL er derfor en viktig faktor i å vurdere helserisiko. Naturlig rettsmidler kan bidra til å øke gode (HDL) kolesterol og lavere dårlige (LDL) kolesterol, som forbedrer forholdet og også reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Forståelse serumkolesterol

Lipoproteiner er molekylene som transporterer kolesterol. Low-density lipoproteiner (LDL) flytter kolesterol i blodårene til å danne uønskede innskudd. High-density lipoproteiner (HDL) fjerne kolesterol fra blodårene. Kroppen produserer kolesterol under påvirkning av genetisk sammensetning, slik at ikke alle serum (blod) kolesterol kommer fra kosten kilder. Å spise mat med høyt kolesterol og mettet fett vil ha en negativ innvirkning; akkurat som et vegetarisk kosthold, med ekstra vitamin C og niacin, kan ha en beskyttende effekt.

Trygge nivåer av både HDL og LDL lagt sammen bør ikke være mer enn 200, med HDL på 80 og LDL på 120, i henhold til parametrene i National Cholesterol Education Program som lav risiko for hjerte-og karsykdommer. Men en HDL under 40 år vil fortsatt være høy risiko selv om kolesterolnivået var mindre enn 200. Jo lavere HDL, jo større risiko, som er grunnen til å heve "gode" kolesterolet er så viktig.

kosttilskudd

Ifølge ernæringsfysiolog Phyllis Balch, forfatter av "Resept for Nutritional Healing", 400-600 mcg av krom picolinate, vil et mineral avgjørende for insulin regulering, senke total kolesterol og bedre HDL til LDL ratio. Balch hevder også at B-vitaminer fungerer best når de tas sammen. A vitamin B-kompleks som inneholder niacin (B3) bør være en del av en kolesterolsenkende diett, samt 3000 til 8000 mg vitamin C. Se etter produkter med bioflavonoider, antioksidanter som finnes i naturlige kilder til C (tror hvit marg i en grapefrukt) som øker opptaket.

Andre synergis kosttilskudd er vitamin E i den naturlige d-alfa-tokoferol form og balanserte omega 3-6-9 fettsyrer slik som agurkolje, nattlysolje eller solbær frø olje. Balch skriver at denne kombinasjonen senker LDL-kolesterol, bedre forholdet, og at doser av vitamin E bør begynne ved 200 IU og langsomt øke til et maksimum på 1000 IU pr dag.

Kosthold

Inkluder hjerte-sunn epler, bananer, gulrøtter, avokado, kaldt vann fisk, tørkede bønner, hvitløk, rå løk, grapefrukt og olivenolje i kosten. En enumettet fett, er olivenolje tungt fortært av folk som bor i Italia og Hellas, steder hvor revolusjonerende lav risikoforhold av kolesterol er normen. Den høyeste risikoen er knyttet til mennesker i moderne nasjoner som spiser mye mettet fett og delvis hydrogenert oljer; kjennetegnene ved hyppig rask og behandlet mat forbruk.

Moderat alkoholbruk (ett glass vin per dag) vil heve HDL, men de skadelige virkningene av overdreven alkoholbruk er så stor at leger generelt oppmuntre avholdenhet.

Mosjon og andre livsstils endringer

Røykeslutt øker nivåene av gode kolesterolet i blodet. Vekttap er en annen viktig faktor fordi fedme øker totalkolesterol samtidig som man reduserer HDL. Regelmessig trening som øker pulsen i 20 til 30 minutter, som turgåing, svømming eller sykling er en effektiv måte å øke HDL kolesterolet. Varigheten av trening er viktigere enn intensitet; en 40-minutters spasertur er mer fordelaktig enn en 10-minutters joggetur.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com