Unipolar depresjon

December 12

Unipolar depresjon


Selv om det er normalt å ha en og annen tilfelle av "blues" eller å gå gjennom en periode med tristhet som en reaksjon på en traumatisk hendelse, det er ikke normalt for deg å oppleve en lang, altomfattende depressiv tilstand som gjennomsyrer alle deler av din verden, uansett hva som kan være som skjer rundt deg. Unipolar depresjon, også kjent som alvorlig depresjon, er en ødeleggende psykisk lidelse preget av lammende sorg. Ifølge Depression.com, vil 16 prosent av amerikanerne opplever depresjon i løpet av livet. Heldigvis er det rikelig hjelp tilgjengelig.

Forårsake

Ifølge PsychCentral.com, den eksakte årsaken til unipolar depresjon er ukjent. Imidlertid er det en utbredt oppfatning at det er utløst av en kombinasjon av biologiske, psykologiske og miljømessige faktorer, kalt "bio-psyko-sosial modell av årsakssammenheng." Biologisk sett, synes det å være en sterk genetisk komponent til depresjon, som det pleier å kjøre i familier. Brain misdannelser og kjemisk ubalanse er også mistanke. I tillegg, hvis du har psykiske problemer som lav selvfølelse eller negative tankemønstre, eller hvis du har vært utsatt for stressende miljø hendelser som familie sykdom eller død, seksuelt eller fysisk misbruk eller arbeidsrelatert stress, du kan være i høyere risiko for depresjon.

symptomer

Hvis du er klinisk deprimert, er du overveldet av en dyp, uunngåelig følelse av tristhet og undergang. Ifølge Helpguide.org, har mange mennesker med depresjon beskrev det som "å leve i et sort hull." Du kan miste all interesse i å leve livet ditt; folk, arbeid og aktiviteter som en gang ga deg glede vil holde noen mening for deg. Denne vedvarende tristhet vil ikke bare påvirke deg mentalt og følelsesmessig, men fysisk også. Du kan føle deg stadig oppbrukt, ute av stand til å fullføre den enkleste oppgaven eller selv å komme seg ut av sengen. Andre symptomer er følelse av håpløshet og hjelpeløshet, mangel på konsentrasjon, skyldfølelse, vekt svingninger, søvnforstyrrelser og tanker om døden eller selvmord.

Diagnose

Det er ingen definitive test for depresjon. Vanligvis er det første legen din vil gjøre er å gi deg en fullstendig fysisk for å utelukke fysiologiske årsaker for din tilstand. Hun kan også bestille toksikologiske tester for å utelukke legemiddelindusert depresjon. Når det er fullført, vil du bli henvist til en psykisk helse utøveren. Ifølge Depression-guide.com, vil din mentale helse utøveren diagnostisere deg, basert på psykologiske tester, som for eksempel Beck Depression Inventory (BDI), støttet av kriteriene i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders IV (DSM-IV).

Behandling

Ifølge PsychCentral.com, fordi depresjon antas å være forårsaket av en kombinasjon av biologiske, psykologiske og miljømessige elementer, er det viktig at alle tre områder av interesse tas opp under behandlingen. Vanligvis vil din mentale helse utøveren plassere deg på et antidepressivum som Paxil, Prozac eller Zoloft. Du vil også begynne psykoterapi for å møte de følelsesmessige og miljømessige forhold som kan bidra til din tilstand. Hvis stress i livet ditt er familie-relatert, kan familieterapi være i orden.

Prognose

Suksessen til behandling for depresjon varierer med hver enkelt. Ifølge PsychCentral.com, vil 50 prosent av personer diagnostisert med depresjon opplever et tilbakefall på et tidspunkt i løpet av livet, og 20 prosent vil bli kronisk deprimert. Men med forsiktig forvaltning, kan de fleste med depresjon leve normalt, sunt liv. Hvis du har blitt diagnostisert med depresjon, er det viktig at du tar medisinen som anvist og fortsette å søke rådgivning for å løse dine følelsesmessige problemer, eller hvis du føler noen tilbakefall av symptomer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com