Hvilke funksjoner av fordøyelses enzymet amylase?

March 22
Hvilke funksjoner av fordøyelses enzymet amylase?

Prosessen med karbohydrat fordøyelsen begynner i munnen og fortsetter i tynntarmen. Fordelingen av stivelse til enkle sukker glukose, som kroppen absorberer, er avhengig av en fordøyelseskanal enzym kalt alfa-amylase, eller amylase. Den farmasøytiske industrien har utviklet amylase-hemmere, eller stivelse stopper, som sakte stivelse fordøyelsen. Mange plante mat inneholder stoffer som kan bremse amylase aktivitet. Noen studier på mennesker viser at bremse amylase aktivitet og glukose absorpsjon kan hjelpe med vektkontroll og blodsukkerkontroll.

spytt~~POS=TRUNC Amylase

Flere typer av spyttkjertler i munnen produserer og utskiller en fordøyelseskanal enzym kalt spytt amylase. Dette enzym er kjent som en alfa-amylase. Det kan bryte kjemiske bindinger som kalles alfa-bindinger som oppstår i mellom lange kjeder av glukose molekyler i komplekse stivelse. Hovedformålet med spytt amylase er for delvis å fordøye stivelse til kortere kjeder av glukose kalt polysakkarider, så vel som et disakkarid som består av to glukosemolekyler som kalles maltose. Maltose har en søt smak, og hvis du holder stivelsesholdige matvarer i munnen for en stund, kan du legge merke til økningen i sødme som spytt amylase gjør jobben sin.

pankreasamylase

Normalt trenger du ikke holde mat i munnen i lang tid før du svelger. Derfor må de fleste av stivelse fordøyelse være ferdig i tynntarmen. Nærværet av delvis fordøyet mat i den øvre del av tynntarmen utløser sekresjon av bukspytt i tarmen. Pancreatic sekreter inneholder en annen type av alfa-amylase som kalles pankreatisk amylase, som er svært lik men ikke identisk med spytt-amylase. Pankreasamylase fullfører deretter nedbryting av stivelse til maltose. Til slutt, et enzym som heter maltasemangel plassert i cellene lining tynntarmen bryter ned maltose til glukose, som er absorbert i blodet.

amylase-hemmere

Forbindelser som hemmer og treg amylase aktiviteten er av interesse fordi de sakte stivelse fordøyelse og absorpsjon av glukose og redusere blodsukker pigger etter et måltid. Dette er viktig hos personer med type-2 diabetes som har høyt blodsukker over lang tid etter å ha spist. Akarbose er et kommersielt tilgjengelig reseptbelagt legemiddel som hemmer amylase aktivitet. Acarbose har imidlertid uønskede bivirkninger, spesielt overdreven tarmgassproduksjon. Som et alternativ til stoffet acarbose kan flavonoid stoffer som er naturlig til stede i mange av frukt og grønnsaker i kostholdet ditt hemme og treg amylase aktivitet.

menneskelige studier

En proprietær flavonoid-rik ekstrakt fra vanlige hvite bønner som hemmer amylase aktiviteten har blitt utviklet og testet som kosttilskudd for vekttap og blodsukkerkontroll. Den bønne ekstrakt ble bestemt til å være effektive for å indusere vekttap og reduserer blodsukker pigger uten å produsere uønskede bivirkninger, ifølge en gjennomgang av kliniske studier publisert i den 17 mars 2011, utgaven av "Nutrition Journal.» Men en annen vurdering av klinisk studier som ble publisert i juli 2011 utgaven av "The British Journal of Nutrition" konkluderte med at større og mer grundige studier er nødvendig for å fastslå effekten av bønne ekstrakt kosttilskudd for vekttap.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com