Blod og små partikler i urinen min etter å ha kjørt

March 9

Blod i urinen kalles hematuri og bør vurderes av en lege. Siden spor blod i urinen kan være usynlig for øyet, er en mikroskop nødvendig for å kvantifisere mengden. Noen blodtap i mikroskopiske mengder er observert forbigående under menstruasjon eller trening, men skal ikke være synlig. Vedvarende synlig og overflødig mikroskopisk hematuri er unormal. I tillegg til blodet, kan partikler som finnes i urinen og ha mange årsaker.

Normal Urin

Urin er et produkt av blodstrøm filtrert og konsentrert via nyrene. Den konsentrerte filtrat - urin - er samlet inn fra begge nyrer og lagres i blæren før en person velger å annullere. Den urin varierer i farge avhengig av konsentrasjon, klar til mørk gul med økende konsentrasjon. Exercise vanligvis ikke endrer normal funksjon av nyrene. Den normale stoffene i urinen er urea - avfall, elektrolytter og spor av protein. Av og til kan krystaller av forskjellige salter bli funnet å gi urinen et grumset eller partikkelformet utseende. Hematuria presenterer som en te farge til ærlig blodig utseende. Mat, medisiner eller kropps pigmenter kan slå urinen rød eller oransje, simulere hematuri.

hematuri

Synlig blod i urinen er alltid unormal og kan foreslå en blødersykdom eller en strukturell abnormitet i urinveiene. Anstrengelsesutløst hematuri er en undergruppe av hematuri og krever samme grundig medisinsk evaluering. Blødningsforstyrrelser kan omfatte medisiner som aspirin, coumadin og heparin eller medisinske tilstander som påvirker blod og koagulasjon systemer. Strukturelle problemer i urinveiene omfatter infeksjoner, nyrestein, kreft eller nyresykdommer. I noen tilfeller er en årsak for utøvelse-indusert hematuria ikke funnet, og antas å være gunstige.

Partikler i urinen

Partikler i urinen er ikke et bestemt symptom. Som nevnt tidligere, kan krystaller fra vanlige salter felles ut under ulike omstendigheter. Krystaller i urinen kan danne steiner over tid og fremstår som sand eller grus på ugyldig. Vanligvis, kosthold og urin surhet er ansvarlig for krystaller. Andre årsaker til partikler i urinen omfatte klumper av blod, urin systemceller eller avfall fra infeksjon.

Trening, Hematuria og partikler i urinen

Kombinasjonen av blod og partikler i urinen etter trening kunne forklares ved utøvelse-indusert hematuria med klumper av blodceller blandet i urinen. Trening kan agitere en strukturell abnormalitet i urinveiene, for eksempel nyrestein eller blærekreft resulterer i fremkomsten av blod og partikler. Til slutt kan en ubehandlet urinveisinfeksjon vise mer blod og rester etter trening. Oppsummert er medisinsk oppfølging viktig på grunn av innholdet og kompleksiteten av dette symptomet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com