Plantar fasciitis & amp; gurkemeie

February 23
Plantar fasciitis & amp; gurkemeie

Buen av foten din er støttet av en sterk ligament kalt "plantarfascien." Det ligger under huden på undersiden av foten og er den strukturen som forbinder hælen og foran på foten. Hvis plantarfascien er skadet eller stresset, kan det bli betent, noe som gjør det stivt og fører til hæl smerter; Dette er en tilstand som kalles plantar fasciitis. Behandlinger for plantar fasciitis fokus på hvile senen og redusere betennelse, som kan inkludere bruk av gurkemeie.

Betennelse

Betennelse er faktisk den første skritt i helbredelsesprosessen etter en plantarfascien skade oppstår. Skadede celler frigi kjemikalier; Du utvikler hevelse, rødhet og varme på grunn av økt blodtilførsel; og den skadde området er smertefullt. Dette er alle normale funksjoner som til slutt fremmer helbredelse. Kjemikaliene utgitt av skadde celler også tiltrekke hvite blodceller for å hindre smitte og rydde opp skadede celler eller vev. Anti-inflammatoriske medisiner kan redusere smerte og hevelse fordi de forstyrrer denne prosessen.

Gurkemeie og Cucurmin

Gurkemeie er et krydder fra en plante kalt Curcuma longa. Den inneholder et stoff som er kjent som "cucurmin", som er en kraftig antioksidant, og som også kan ha anti-inflammatorisk virkning. I forskning på mus rapportert i juni 2007 utgaven av "American Journal of Physiology," cucurmin ble funnet å redusere cytokiner og kreatin kinase, stoffer i blodet som øker når betennelsen er til stede. En studie rapporterte i september 2011 "Indian Journal of Pharmacology" fant at gurkemeie reduserer både akutt og kronisk betennelse i mus. Det er ingen undersøkelser spesifikt til bruk av gurkemeie for plantar fasciitis.

gurkemeie kosttilskudd

Gurkemeie røtter er den delen av planten som brukes i urte-behandlinger, ifølge University of Maryland Medical Center. Gurkemeie er tilgjengelig i kapsler, som en flytende ekstrakt, og som et skjær. Bromelain er ofte kombinert med cucurmin for å øke den antiinflammatoriske effekt. Den UMMC advarer at forskning på gurkemeie generelt og cucurmin spesielt bruker ofte injiserbare former, snarere enn muntlige former av disse stoffene, slik at disse kan ikke være den samme når du tar gurkemeie som et supplement.

Dosering

Voksen doser varierer, avhengig av tilstanden og den form som gurkemeie anvendes. De fleste kosttilskudd inneholder virkestoffet, cucurmin, og en typisk dose anbefaling for standardisert cucurmin pulver er 400 til 600 milligram tre ganger om dagen, ifølge UMMC. Hvis kutt gurkemeie rot brukes, vil dosen være 1,5 til 3 gram om dagen. Gurkemeie kosttilskudd er ikke anbefalt for barn, som de ikke har blitt studert hos barn. Det er ingen spesifikk anbefaling for bruk av gurkemeie for plantar fasciitis.

Hensyn og advarsler

Næringsmiddelprodukter som inneholder gurkemeie er sikre, i henhold til UMMC, og begge gurkemeie og cucurmin kosttilskudd er generelt trygge. De mest vanlige bivirkningene er magesyke, og store doser over lang tid kan forårsake magesår. Gurkemeie kan påvirke blodsukkernivået og samhandle med medisiner som blodfortynnende, eller antikoagulantia. Kvinner som er gravide eller ammer bør ikke ta gurkemeie kosttilskudd. Kontakt lege før du bruker gurkemeie eller cucurmin kosttilskudd for plantar fasciitis.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com