Diet for høy Bilirubin

May 5
Diet for høy Bilirubin

Hvis det ikke er Halloween, kan gul hud og øyne ikke være utseendet du går for. Når nivåene av bilirubin, et biprodukt av røde blodceller, blir for høyt, kan det føre til gulsott, eller gulning av huden. Forhøyet bilirubin er ikke vanlig hos voksne, men det skjer, og er vanligvis på grunn av en underliggende sykdom som omfatter leveren som skrumplever, hepatitt eller Gilbert syndrom, en arvelig sykdom, ifølge MedlinePlus. Ingen spesiell diett vil bidra til å redusere bilirubin nivåer, men å følge en sunn diett som støtter leverfunksjon kan holde nivåer innenfor normalområdet. Ta kontakt med legen din dersom du er bekymret for bilirubin nivåer og leveren helse.

Spis næringsrik mat

Leveren din behandler næringsstoffer du spiser til energi og filtrerer ut giftstoffer i blodet. Spise en diett fylt med næringsrik mat kan hjelpe din leverfunksjon skikkelig og kan hjelpe kroppen din bedre prosess bilirubin å holde nivåer innenfor et akseptabelt område. Næringsrik mat for et sunt leveren inkluderer hele korn; frukter; grønnsaker; magre proteinkilder som fisk, fjærfe og bønner; magre meieriprodukter; og sunt fett som oljer.

Få mer fiber

En diett høy i fiber er bra for leveren, sier den amerikanske Liver Foundation. Det hjelper leveren din ved å fremme regenerering av cellene, ifølge en studie publisert i 2005 i "Journal of Enteral og parenteral ernæring." Kvinner trenger 21 til 25 gram fiber per dag, og menn mellom 30 og 38 gram. Frukt, grønnsaker, hele korn og bønner er alle gode kilder til fiber. Spise 2 kopper frukt og 2 1/2 kopper grønnsaker hver dag kan hjelpe deg å møte dine daglige fiber mål. Med nesten 10 gram fiber i en 1/2-cup servering, kan bønner som svarte bønner eller kidneybønner legges til salater, supper og hele korn siden retter å opp inntaket.

Gå for røde frukter og grønnsaker

Lykopen er et naturlig forekommende kjemisk og antioksidant som gir visse frukter og grønnsaker sin røde farge. Ifølge en 2004 gjennomgang artikkel om antioksidanter og leveren helse publisert i "Critical Reviews i matvitenskap og ernæring," spise mer lykopen-rik mat kan være gunstig for leveren helse. Guava, vannmelon og kokte tomater inneholder de høyeste mengder lykopen, med mer enn 6000 mikrogram per 1-kopp servering. Faktisk, tomat, slik som tomat juice og tomatpuré, er en betydelig kilde til lykopen i det amerikanske diett, ifølge MedlinePlus. Andre gode kilder til lykopen inkluderer papaya, grapefrukt og kokte søte røde paprika.

Foods til Limit for et sunt leveren

Begrens inntaket av mat med høyt usunt fett som stekt og rask mat, og mat med tilsatt sukker som brus, kjeks og kaker. Komme store mengder usunn fett og sukker i kosten kan øke fettlagre og betennelse i leveren. The American Liver Foundation anbefaler at du begrenser inntaket av salt i tillegg. Alkohol kan også skade leveren, slik at kvinner bør ikke ha mer enn en alkoholholdig drink om dagen og menn ikke mer enn to.

sample Måltider

En sunn bilirubin senke frokost kan inkludere en skål med høy fiber frokostblanding - se etter kornblanding med mer enn 2 gram fiber per porsjon - med lettmelk og en halv grapefrukt. Til lunsj kan du nyte en kylling og veggie wok - legg skiver søte røde paprika for lycopene - med brun ris og et lite eple. En sunn middag alternativ kan inneholde kalkun kjøttboller med hel-hvete spaghetti og tomatsaus, blandet greener og dampet brokkoli.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com