Hva er meningen med dødssyk?

June 13

Hva er meningen med dødssyk?


Hvis en person er dødssyk, er hun i avanserte stadier av en sykdom uten kjent kur. Personer med terminal sykdommer generelt antas å leve alt fra mindre enn seks måneder til opp til ett år. Fokuset i omsorg beveger seg fra herding sykdommen å gjøre dødssyk person mer behagelig.

Forstå Palliativ Care og Hospice Care

Mange forveksler palliativ pleie og hospice omsorg. Medisinske fagfolk som praktiserer palliasjon fokus på lindring av smerte, stress og andre symptomer på ødeleggende sykdom. De søker ofte å bremse sykdommen ned i stedet for å behandle det, og ofte palliative tiltak er tatt sammen med helbredende tiltak. Ikke alle som mottar palliativ omsorg er dødssyk. Hospice omsorg fokuserer på folk som er dødssyk --- er ingen helbredende tiltak tatt, men medisinske fagfolk søker å gjøre pasientene mer komfortabel under sine siste måneder.

Omsorg for en kjær med en dødelig sykdom

Omsorg for en kjær med en dødelig sykdom kan være en givende --- men vanskelig --- opplevelse. Pleiere oppfordres til å finne noen de kan snakke med underveis i prosessen og å fortsette å ta vare på seg selv. Omsorgspersoner bør spise sunt, trene og få nok søvn til å redusere stress. De bør også oppsøke avlastning --- kortsiktig, midlertidig omsorg --- slik at de kan ha litt tid borte fra sin dødssyke kjære.

Stadier av sorg

Når en person blir fortalt at de har en dødelig sykdom, sorg de sammen med sine familiemedlemmer og venner. I sin 1969 boken "On Death and Dying", psykiater Elizabeth Kubler-Ross fant frem fem stadier av sorg at mennesker med terminal sykdommer og deres kjære går gjennom: fornektelse, sinne, lønnsforhandlinger, depresjon og aksept. Ikke alle beveger seg gjennom alle trinnene, og de kan ikke gå gjennom dem i rekkefølge.

Håndteringen av sorg

Det er ingen harde og raske regler om hvordan man skal håndtere sorg. Mange mennesker finner trøst ved å snakke om hva de går gjennom med familiemedlemmer, venner, terapeuter eller støttegrupper. Talking kan også være spesielt nyttig for den personen med dødelig sykdom, som de søker å finne fred med hva som skjer med dem. Familiemedlemmer, omsorgspersoner og venner av dødssyk person synes ofte det er nyttig å bli opptatt, men det er viktig å ikke bli opptatt bare for å unngå sørgende.

viser Support

Venner og slektninger ofte ikke vet hvordan å vise støtte til sine kjære som er dødssyk. Selv om du kanskje ikke vet nøyaktig hva jeg skal si, bare å være det kan være en stor trøst. Det hjelper også å tilby å gjøre bestemte ting for å hjelpe dødssyke mennesker og deres omsorgspersoner. I stedet for å si: "Gi meg beskjed hvis det er noe jeg kan gjøre," gi konkret hjelp som for eksempel, "Jeg kommer til butikken i dag, og ønsker å plukke noen ting opp for deg også. Er det noe på din liste?"

Det er også viktig --- så vanskelig som det kan være --- å la dødssyke kjære snakke om deres død. På den måten kan terminalt syke mennesker og deres omsorgspersoner sørge sammen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com