Diett for diabetikere

March 5

Diett for diabetikere


Oppdager at du har diabetes kan være ødeleggende. Har du spørsmål om overvåking av blodsukker, medisinering, og hvilke matvarer du bør spise. Diett for diabetikere er ikke mye forskjellig fra en diett for å spise sunt. Den største bekymringen er karbohydratinntak. Diabetikere må telle karbohydrater fordi de slår til sukker eller glukose raskt forårsaker høyt blodsukkernivå. Fettinntaket er viktig også, fordi det påvirker risiko for koronar hjertesykdom. Rådfør deg med kostholdsekspert for en personlig diett plan.

karbohydrater

Karbohydrater slå til sukker eller glukose innen to timer etter inntak av dem. Kroppen din bruker sukker til energi. Karbohydrater er målt i gram. En servering av karbohydrater er 15 gram. Noen typiske engangs serverer elementer er et lite stykke frukt, en brødskive, en liten potet, en halv kopp med stivelsesholdige grønnsaker eller en tredjedel av en kopp ris. Din kostholdsekspert vil avgjøre hvor mange karbohydrater du kan ha for et måltid. Den vanlige mengden er 45 til 60 gram, avhengig av kjønn, alder og vekt. De fleste dietitians foreslår at du har 15 gram, eller en porsjon, karbohydrater for en matbit. Ett godt valg er tre kopper popcorn, som er 15 gram.

Protein

Protein er viktig for kroppen bygningen og kroppen reparere. Diabetikere, men må følge med fettinnholdet i noen proteiner. Kostholdseksperter foreslår at diabetikere spiser ikke mer enn seks unser protein hver dag. Et stykke kjøtt som er tre unser tilsvarer størrelsen på en kortstokk. En hot dog er en unse. En liten hamburger er tre unser. En unse av ost er på størrelse med tommelen. Hold deg til magert kjøtt. Begrens rødt kjøtt å spise det en gang i dag, og ikke mer enn tre ganger i uken. Meieriprodukter inneholder protein, også. Hold deg til lav-fett eller nonfat meieri.

Grønnsaker og frukt

Stivelsesholdige grønnsaker som mais, erter, vinter squash og poteter regnes som karbohydrater, så de må overvåkes. Non-stivelsesholdige grønnsaker er gode valg. En kopp gulrøtter, brokkoli, blomkål, sommer squash eller grønne bønner inneholder bare fem gram karbohydrater. Frukt er viktig, men velge hel frukt enn juice. En liten frukt tilsvarer en porsjon karbohydrater, men en fire-unse glass juice er også en servering. Frukten er et bedre valg fordi det tar lengre tid å fordøye, bremse ned hastigheten på karbohydrater blir til sukker. Juice er et godt valg hvis du har en sukker lavt. For et balansert kosthold, bør du vurdere tre til fem porsjoner frukt og grønnsaker hver dag.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com