Sjenanse og uttak i tenåringer

August 3
Sjenanse og uttak i tenåringer

Omtrent alle føler sjenert fra tid til annen - det er vanligvis preget av en følelse av ubehag i sosiale situasjoner. For tenåringer kan skyhet gå fra en sporadisk og normal problemet til et problem som kan påvirke alt fra å få venner til resultatene i skolen. Hvis tenåringen virker innesluttet og engstelig i sosiale situasjoner, finne ut om det er bare normal sjenanse eller en faktisk lidelse som kan ha nytte av behandlingen.

årsaker

Ulike typer av sjenanse og sosial fobi ha ulike årsaker, men de kan ha en lignende katalysator - begge typer atferd kan føre til unngåelse å oppveie vanskelige eller ubehagelige situasjoner, ifølge psykolog Jann Gumbiner, i en artikkel for Psychology Today. Dessverre, kan unngåelsesatferd motvirket sosial angst på kort tid basis - som for eksempel å hoppe en sosial utflukt til å henge på datamaskinen eller se en film solo i stedet - men det kan også forverre dypere spørsmål, snu tenåringen til en tilbaketrukket skallet av hennes tidligere selv. Mens unngåelse kan gjøre ham føle seg bedre på en kortsiktig basis, kan det gjøre tenåringens skyhet og verre sosial angst.

Generelt skyhet

Det er ikke uvanlig for hver tenåring til å føle seg sjenert eller ubehagelig i nye og ukjente sosiale situasjoner. Enten det er den første dagen på skolen, skal på fest eller få sin første jobb, hun kan føles vanskelig og sjenert. Sjenerte tenåringer ofte foretrekker selskap av en liten gruppe av kjente venner, heller enn å gå og å få venner lett. Hun kan også lene seg på andre mennesker som krykker i sosiale situasjoner, slik at andre kan stå for snakkingen og sosialt samvær. Sjenerte tenåringer kan også finne det vanskelig å hevde seg, noe som kan føre til misnøye når andre er mer selvsikker og får det de ønsker i stedet.

sosial fobi

En sann sosial fobi - involverer trukket atferd - er mer enn bare en tenåring som er sosialt keitete og sjenert. Det refererer til en tilstand hvor tenåringen er i hovedsak lammet av tanken på å samhandle med andre sosialt. En tenåring med sosial fobi kan bli så trukket tilbake at det er vanskelig for henne å selv forlate huset, advarer eksperter med American Academy of Child Adolescent Psychiatry. Denne frykten kan ofte føre til dårlig oppførsel, som misbruker stoffer for å overvinne angst.

mestring

Mens du kan bli fristet til å presse tenåringer inn i sosiale situasjoner for å hjelpe henne å overvinne sin skyhet og angst, tro om igjen - forfatterne av boken «Surviving Terrible Teens: Hvordan ha en tenåring og holde normal", advarer om at å tvinge din tenåring til å delta på et stort parti kan bare føre til hennes symptomer og angst for å manifestere. I stedet begynne i det små med en samling av noen få venner eller delta på et arrangement sammen. Du kan arm tenåringen med litt småprat og emner for å øve med vennene hennes så hun føler seg mer komfortabel i sosiale situasjoner.

Hvis tenåringens angst er så alvorlig at den forstyrrer hennes evne til å leve et normalt liv, ta henne til hennes lege. Han kan gi deg en henvisning til en mental helsepersonell som kan arbeide med tenåringen så angsten blir mer håndterlig.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com