Fysioterapi for foraminal Stenose

April 28
Fysioterapi for foraminal Stenose

Spinal stenose refererer til en innsnevring av ryggsøylen. Foramen er kanalen slik at nerverøtter for å passere gjennom ryggvirvlene til ekstremiteter. Pasienter med foraminal stenose har smale kanaler som plasserer press på nervene. Avhengig av alvorlighetsgraden og årsaken til stenose, kan fysioterapi hjelpe til rehabilitering. Snakk med legen din for en skikkelig diagnose og utvinning plan.

cardio Excercise

Avhengig av hvor foraminal stenose er afflicting ryggraden, kan visse aktiviteter være mer utfordrende. Stenose i korsryggen, eller korsryggen, påvirker gange, balanse og noe som krever stabilitet i nedre ekstremiteter. Livmorhals stenose påvirker nakken, noe som gjør lener seg over en sykkel for lang varighet vanskelige. Se etter aktiviteter som er lav effekt, for eksempel svømming eller ergometersykler som ikke krever klosset posisjonering. Aerobic aktiviteter bidra til å holde vekten nede, redusere stress på ryggraden. Det hjelper også frigjøre endorfiner, kroppens naturlige smertestillende, samt bidra til å holde kroppen smidig og fleksibel. Jo sterkere og sunnere du forblir, jo mindre sjanse for ytterligere skade.

stretching

Strekking er av vesentlig betydning for å opprettholde stabiliteten av ryggraden med tilstrekkelig avstand mellom ryggvirvlene. Over tid, kravene til daglige aktiviteter som gange, sittende og øvelser komprimere ryggsøylen. Grundige strekker starter fra toppen av ryggraden og arbeider seg nedover, med fokus på den øvre, midtre og nedre del av ryggen.

Start med halsen ved å bøye den opp for å se på himmelen og deretter ned. Se side til side, og deretter prøve å ta øret til skulderen. Hold alltid en strekning i flere sekunder uten å sprette. Flytt ned til skuldrene, utføre trekker på skuldrene for å løsne musklene som støtter den øvre og midtre ryggrad. Holde hoftene vendt fremover, vri skuldrene for å ytterligere strekke midten bak. Når du strekker den nedre del av ryggen, sitte på gulvet for å hindre utilsiktet belastning fra bøyd over. Ta på tærne, eller gå så langt som mulig. En annen strekning krysser rett bøyd kne over den venstre utvidede beinet mens du sitter. Vri korsryggen med venstre albue presser mot utsiden av høyre kne.

styrking Muskler

Når rygg og kjernemuskulaturen er sterk, har ryggraden mer støtte, redusere smerte og sjansen for skader. Styrke nakken ved å gjøre det samme halsen strekker med motstand fra en eller to hender motstridende strekningen retning. Pushups øke overkroppen styrke. Lunges og knebøy bidra til å bygge ben styrke, mens bortføring og Adduktion øvelser bygge hip stabilitet, noe som reduserer sjansen for å falle og traumatiserer den allerede sensitive ryggraden.

betraktninger

Hvis du føler smerter i ryggen når du trener, stopp umiddelbart. En liten skade kan bli en stor en på grunn av økt press på nerve der det er bokstavelig talt ikke mye slingringsmonn for nerveroten. I utgangspunktet kan det hende at mobilitet og fleksibilitet være begrenset. Til syvende og sist er målet å forbedre omfanget av bevegelse, balanse og utholdenhet.

Visse typer trekkraft, spinal dekompresjon og massasje kan også bidra til å redusere kompresjon for dem som lider av stenose, redusere trykk og smerte. Gå tilbake til legen hvis smertene øker eller du opplever flere symptomer som svakhet, prikking eller utstrålende smerter i armer eller ben.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com