Fruktose Fordøyelse & amp; metabolisme

March 23
Fruktose Fordøyelse & amp; metabolisme

Fruktose er et monosakkarid, eller enkle sukker. Dens vanlige kilder inkluderer frukt og kilder til sukrose eller sukker, hvorav fruktose er en komponent. Som en gratis monosakkarid, er det nesten dobbelt så søt som sukrose. Av denne grunn kan det være en erstatning for sukker, siden en mindre mengde av fruktose (inneholdende proporsjonalt færre kalorier) frembringer den ønskede søthet. Fordøyelseskanalen og cellene behandle fruktose inntatt som et monosakkarid analogt med det som ble oppnådd fra tabell sukkerkilder.

Funksjon

Fruktose, som alle fordøyelige sukkerarter og stivelse, er en kilde til energi for cellene. Spesialiserte celler i fordøyelseskanalen ta opp fruktose fra tarmen og transportere den inn i blodbanen, som bærer det til kroppens celler. En gang tas opp av celler i kroppen, er fruktose kjemisk brent gjennom en prosess som kalles glykolyse, noe som frigjør energi som cellene enten utnytte umiddelbart eller lagres for senere bruk. Alle fordøyelig sukker gir fire kalorier per gram rent sukker inntak.

Fordøyelse

Når inge som et monosakkarid, krever fruktose ingen kjemiske fordøyelsen før absorpsjon. Sukrose, men reagerer med enzymet sukrase, som er utskilt av cellene i tynntarmen. Sukrase deler sukrose i sine to bestanddeler: fruktose og glukose. Ingen energi er gitt ved splitting av sukrose i sine enkelte komponenter, og fruktose erholdt ved enzymatisk virkning av sukrase er kjemisk skille fra fruktose inntatt som en ren monosakkarid.

absorpsjon

Et protein som kalles GLUT5 transporterer fruktose inn i cellene i tarmepitelet, eller slimhinnen i tarmen. En mangel ved fremstilling av denne transport protein resulterer i fruktose malabsorpsjon, som frembringer symptomer som oppblåsthet, kvalme og diaré. En andre transportør, GLUT2, transporterer fruktose fra tarmcellene i blodet. Kroppens celler kan da absorbere fruktose fra blodet og kjemisk brenne den for energi. Studier indikerer at uavhengig av GLUT5 produksjon, de fleste voksne mangler evne til å absorbere fruktose så effektivt som de gjør glukose, noe som betyr at forbruket av store mengder fruktose (spesielt som en fri monosakkarid) kan føre til fordøyelsesbesvær.

metabolisme

Når absorbert av kroppens celler, går fruktose sukker-brenning kjemisk prosess med glykolyse. Mens den klassiske glykolytiske substrat er glukose (den vanligste av monosakkarider), kan fruktose gå inn i glykolysen ved omsetning med en rekke enzymer. Til slutt, den energetiske utbytte pr molekyl av fruktose er identisk med glukose. Avhengig av den cellulære omstendigheter, kan celle anvende enten en aerob eller anaerob strategi for brenning av fruktose-aerob reaksjonsveier fremstille en større energiutbytte pr monosakkarid-enhet.

Teorier / Spekulasjoner

I år senere til 2010, har høy fruktose mais sirup (HFK) kommet i søkelyset som en mulig årsak til fedme. Manipulere stivelse i korn ved hjelp av invertase enzymet produserer en sirup som inneholder både glukose og fruktose (akkurat som sukker gjør). I motsetning til i tabell sukker, derimot, glukose og fruktose-enheter i HFCS er ikke kjemisk bundet sammen. Selv om ingen forskning har entydig vist en causational sammenheng mellom inntak av høye nivåer av HFK og fedme, er HFCS likevel en vanlig ingrediens i prosessert mat (det er ikke finnes i naturen), som er forbundet med lav næringstetthet, høy kaloritetthet og økt risiko av fedme.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com