Kognitive Rådgiving Teknikker

February 7

Kognitiv psykologi er basert på ideen om at tanker påvirker følelser. Forvrengte tanker føre til angst, depresjon og andre former for psykiske plager. Kognitive rådgivere lære kundene hvordan å identifisere skjevheter i sine tankeprosesser og hvordan du bytter forvrengte tanker med mer rasjonelle og nøyaktige tanker. Klienter er forventet å ta en aktiv rolle i sin behandling, herunder utfylling lekser å øve på teknikkene de har lært.

Identifisere kognitive forvrengninger

Kognitive terapeuter lære kundene hvordan å identifisere skjevheter i sine egne tanker. Dette innebærer vanligvis kundens bruker et regneark og skrive ned en kort beskrivelse av en oppskakende hendelse, hvordan han følte på den tiden, og hva, spesifikt, han tenkte. Han sammenligner deretter sine tanker til en liste over kognitive forvrengninger. Et eksempel på en felles kognitive forstyrrelser er hva psykologen David Burns kaller "mind reading", der du anta at andre mennesker tenker dårlig av deg. For eksempel, hvis en venn ikke svarer en e-post, kan du hoppe til konklusjonen at din venn skal være sint på deg.

Ordskifte Kognitiv Skjevheter

Kognitive rådgivere hjelpe klienter "snakke tilbake" til sine forvrengte tanker ved å se etter bevis og ved å bli mer objektiv. For eksempel, hvis du var sikker på at en venn var sint på deg fordi hun ikke svare på e-post, rådgiveren vil oppfordre deg til å vurdere om andre muligheter kan eksistere, som din venn ikke har mottatt e-posten. Tanken er at du vil føle deg bedre hvis du ikke automatisk anta det verste. Klienter øver identifisere forvrenging under rådgivning økter og hjemme mellom øktene.

behavioral endringer

Mange kognitive rådgivere kombinerer kognitive og atferdsterapi tilnærminger. Faktisk er kognitiv terapi ofte kalt "kognitiv atferds" terapi (CBT). Atferdstiltak fungerer spesielt bra med angst og fobier. Mennesker med fobier kan være i stand til å komme over sin frykt ved gradvis å utsette seg for den fryktede stimulus, og starter med situasjoner som forårsaker minst mulig angst og jobbe seg opp til mer skremmende situasjoner. For eksempel vil noen som er redd for høyder gå et sted som forårsaket en liten grad av angst, for eksempel en andre etasje balkong. Når det frykt står overfor og slukket, kan neste steg være å gå opp til en høyere etasje, og til slutt til et sted, for eksempel kanten av en klippe, som forårsaket mest angst.

mindfulness

Noen rådgivere kombinere mindfulness trening med kognitiv terapi. Mindfulness teknikker er basert på buddhistisk meditasjon og bevissthet teknikker. Mindfulness trening fungerer godt med kognitiv terapi fordi både innebære å lære hvordan å se på dine egne tanker og følelser som om du var en utenforstående observatør. Noen rådgivere også låne begrepet medfølelse fra buddhismen og lære kundene hvordan du kan bli mer medfølende til seg selv. Klienter lære å være klar over hvordan harde selvkritikk er mot sin hensikt. De kan bli oppmuntret til å behandle seg selv med den samme respekten de ville vise en venn.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com