Legemidler som øker antall hvite blodlegemer under kjemoterapi

June 23
Legemidler som øker antall hvite blodlegemer under kjemoterapi

Mange kreft kjemoterapi medisiner redusere benmarg produksjon av røde blodceller og hvite blodlegemer, en effekt som kalles myelosuppresjon. Et lavt nivå av hvite blodlegemer kan gjøre deg sårbar for alvorlige bakterielle infeksjoner som kan være livstruende. Dette negativ bivirkning motvirkes med medikamenter som kalles myeloide vekstfaktorer, som øker antall hvite blodlegemer.

filgrastim

Filgrastim (merkenavn neupogen) er en myeloid vekstfaktor, som stimulerer benmargen produksjon av granulocytter - den mest tallrike av de hvite blodcelletyper. Dette stoffet er også kjent som granulocytt-kolonistimulerende faktor eller G-CSF. Filgrastim typisk administrert som en gang daglig subkutant (under huden) injeksjon; Det kan også gis intravenøst. Den er tilgjengelig i ferdigfylte sprøyter klar for injeksjon. Dosen og behandlingsvarighet avhenger av den spesifikke kjemoterapi diett du er på, og hvordan antall granulocytter reagerer på stoffet. Vanlige bivirkninger av filgrastim inkluderer bein og muskelsmerter, hodepine, hoste, kvalme og oppkast.

pegfilgrastim

Pegfilgrastim (merkenavn Neulasta) er en langtidsvirkende versjon av filgrastim. Den primære medikament, filgrastim, er kjemisk bundet til en kjemisk kalt polyetylenglykol, eller PEG. Vedlagte PEG holder stoffet i omløp for en lengre periode sammenlignet med filgrastim, som er raskt fjernet fra kroppen. Som filgrastim, øker pegfilgrastim benmarg produksjon og frigjøring av granulocytter. Stoffet er administrered som subkutan injeksjon, vanligvis en gang per syklus av kjemoterapi. Legen din vil bestemme timingen og dose av stoffet. Vanlige bivirkninger av pegfilgrastim inkluderer bein og leddsmerter, muskelsmerter og forstoppelse.

Sargramostim

Sargramostim (merkenavn Leukine) er en myeloid vekstfaktor, som stimulerer benmargen produksjon av granulocytter og monocytter (også kjent som makrofager). Sargramostim er også kjent som granulocytt-makrofag-kolonistimulerende faktor eller GM-CSF. Dette stoffet er godkjent av US Food and Drug Administration til bruk i mennesker som gjennomgår kjemoterapi for akutt myelogen leukemi og benmargstransplantasjon. Den kan brukes i andre kliniske omstendigheter i tillegg. Sargramostim administreres intravenøst ​​eller som subkutan injeksjon. Legen din vil bestemme dosen og behandlingsvarighet avhengig av diagnose og respons til stoffet. Vanlige bivirkninger av sargramostim inkluderer bein og muskelsmerter, feber og diaré.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com