Hvordan å finne en positivt selvbilde

July 22

Hvordan å finne en positivt selvbilde


Å ha et positivt selvbilde og selvfølelse kan føre til mange belønninger i livet, inkludert forbedrede personlige relasjoner. Men ikke alle er heldig nok til å ha selvtillit, og lavt selvbilde er et svært vanlig problem. Flere tips kan hjelpe folk på deres søken etter å oppdage sterk selvbilde og selvtillit.

Bruksanvisning

1 Sett deg mål. Tenk på dine drømmer og hva du ønsker å oppnå i livet, enten det er faglig eller personlig. Oppnå noen klarhet om hva det er akkurat det du ønsker, og finne ut hvordan du skal oppnå det. Hvis det er en høyreist eller vanskelig mål, dele de nødvendige oppgaver som du trenger for å oppnå den opp i mindre og mer håndterbare trinn. Også skrive ned målene dine, slik at du ikke blir fristet til å fjerne seg fra dem.

2 Vær tro mot hvem du er. Mange mennesker lider av dårlig selvbilde fordi de lever sine liv i henhold til hvordan de tror andre vil ha dem til. I stedet for å bekymre seg hva andre mennesker tenker og deres vurderinger av deg, fokusere på hva du føler er riktig og hva som føles godt for deg. Dette betyr ikke å slå ut råd helt, men til syvende og sist være herre over din egen beslutningsprosessen. Ta deg selv, ikke andre.

3 Avslutt sammenligninger. Sammenligne deg selv ufordelaktig for andre er en kamp som ingen noensinne vil vinne. Uansett hvor ung, slank, intelligent og vittig du kan være, det vil alltid være noen "bedre". I stedet fokusere på hva som gjør deg lykkelig om deg selv og hva du kan gjøre for å fremheve disse egenskapene. Slutte å fokusere på ting som du ikke kan endre om deg selv.

4 Tren regelmessig. En flott måte å oppdage et positivt selvbilde er ved å delta i rutinemessig øvelse. Ikke bare kan utøve bidra til å gjøre deg fysisk form (som igjen kan gjøre deg få mer kropp tillit), kan det også gjøre underverker for oppløftende din mentale tilstand. Working ut øker serotoninnivået i hjernen, som kan hjelpe deg til å bekjempe depresjon og føler seg bedre om deg selv, naturligvis.

5 Slutte å sette deg ned. Det er umulig å sette deg i en positiv tenkemåte hvis du aldri slutte å fornærme deg, enten det handler om din fysiske utseende, intelligens eller noe annet. Bortsett fra å lage en negativ generelle stemningen, kan det også påvirke hvordan andre tenker og føler om deg, som kan bidra til dem behandle deg det samme (dårlige) måten du ser deg selv. I stedet for å ha fornærmet selv, erkjenne hva som er bra om deg, for eksempel dine ferdigheter eller matlaging evner.

6 Unngå fokuserer for mye feil. Alle gjør feil i livet, enten de er en rakettforsker, zoolog eller husholderske. Regret får deg ingensteds og bare forlater du synes synd på deg selv og kaste bort tid.

7 Konfrontere din største frykt. Tenk på hva det er som skremmer deg mest i livet ditt, enten det er å fortelle din negative søster hvordan du virkelig føler om hennes atferd eller endre din karriere. Hvis du klarer å overvinne og vinne kampen over din frykt, kan det bidra til å øke selvbildet ditt.

8 Nourish selv. En måte å utvikle et positivt selvbilde er ved å ta vare på deg selv. Du kan gjøre dette ved å konsumere et sunnere kosthold, leser oppløftende litteratur, delta i avslappende aktiviteter (som meditasjon og yoga) eller utvide din kunnskap, enten det er fra å lære om verdenshistorien eller lære å snakke et fremmed språk.

9 Har takknemlighet. Selv om det kan være vanskelig å føle takknemlig når du er opprørt om livet ditt og føler håpløs, er det viktig å omfavne de tingene som du har i livet, enten det er en god venn, din helse eller en hobby som gjør deg glad og oppfyller du. Med fokus på de gode tingene i livet ditt kan gjøre underverker i å øke din selvtillit.

10 Gjør noe for andre. Være uselvisk. I stedet for å tenke bare om deg selv, tenke på noen andre. Frivillig på din lokale krisesenter. Delta i samfunnstjeneste ved å hjelpe ut en senior statsborger med mobilitet eller helseproblemer. Å hjelpe andre kan føle deg bra om deg selv, som igjen kan gjøre at du føler at du har et mål i livet.

Hint

  • Oppnå et positivt selvbilde tar tid og tålmodighet. Ikke forvente at ting skal endres over natten. Self-forbedring er en gradvis, men givende prosess.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com