Bruken av Fluorosilicic Acid

March 20

Bruken av Fluorosilicic Acid


Fluorosilicic syre er et industrielt biprodukt med anvendelser i offentlig helse, hygiene og kunst og håndverk. Syren, også kalt hydrofluorosilicate, kommer fra fosforitt stein som brukes i produksjonen av fosfat gjødsel. Oppvarming fosforitt frigjør gasser hydrogenfluorid og silisiumtetrafluorid, som gjødsel stakere kondensere til en blanding som er 23 prosent fluorosilicic syre og 77 prosent vann. I noen programmer er det omgjort til pulver.

dental Health

Fluorosilicic syre har vært hoved tilsetningsstoff for vann fluorisering i USA siden 1950-tallet. Kombinert med et beslektet stoff som heter hexafluorosilicate, gjør syre opp fluor munnskylle. Per 2001, kommuner over hele landet har lagt silicofluorides til mer enn 9200 vannbehandlingssystemer som betjener mer enn 120 millioner amerikanere, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Fluor maskin endre fluorosilicic syre fra sin vannbasert løsning i pulverisert derivater kalt natriumfluorsilikat og natrium-fluorid, som leverandører legger til drikkevann.

Klesvask Sours

Bedrifter, inkludert hoteller og sykehus bruker fluorosilicic syre som et vaskeri sur, et rengjøringsmiddel lagt under skylling for å bryte ned gjenværende blekemiddel og fjerne natriumbikarbonat, et kjemisk stoff som kan skade stoffer under stryking eller pressing. Fluorosilicic syre bevarer fiber styrke og setter syre fargestoffer for å unngå stoff misfarging. Syren oppløser også jern og andre metalliske salter som forårsaker rust flekker, grånende eller gul misfarging. Klesvask sours inneholder fluorosilicic syre er ikke tilgjengelig for hjemme vaskerier.

andre bruksområder

Brygging og tapperier bruke fluorosilicic syre til å sterilisere fabrikkutstyr. Forbindelsen tilsettes til sement og påført på tre for å bevare både materialer, og det er brukt ved fremstilling av keramikk, glass og maling. Det er også brukt i galvanisering og glass etsning, og å avgrense bly og acidize oljebrønner. Tanners bruke fluorosilicic syre til å kurere og bevare dyre huder og skinn. Det gjør også fluorsilikatet eller fluoridsalter som brukes til å lage industrielle forbindelser og metaller, og for å hjelpe kule kjernereaktorer.

Kontrovers

Fluorosilicic syre rolle i vann fluorisering er kontroversielt. Forskere ved Dartmouth College funnet i 2001 at barn som utsettes for drikkevann som inneholder syre har høyere nivåer av bly i blodet. Nyere studier fra US Environmental Protection Agency funnet at for mye av tilsetningsstoffet kan føre til benskjørhet også. Men US Department of Health and Human Services sier mengden fluorosilicic syre i drikkevann er også minimal å forårsake helseproblemer. Eksponering for høye nivåer av fluorosilicic syre damp eller tåke i fabrikker kan brenne øyne og forårsake hoste, brystsmerter og pustevansker.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com