De viktigste vitaminer & amp; Mineraler for hjernen

June 2
De viktigste vitaminer & amp; Mineraler for hjernen

Hjernen er kroppens største energisluker. Det organ som har ansvar for å regulere alle fysiske og kognitive prosesser utgjør bare om lag 2 prosent av kroppsvekten, men utnytter 25 prosent av drivstofftilførselen. For å fungere på topp effektivitet, må hjernen konstant infusjoner av vitaminer og mineraler fra blodet. Når dens ernæringsmessige behov ikke blir oppfylt, kan signalene blinkende mellom nevroner avta; membraner som beskytter hjernecellene mot skader kan forringes; og resultatet kan være nedgang i både fysisk og mental evne skarphet.

B-kompleks vitaminer

De åtte B-vitaminer, kollektivt kjent som B-komplekset, som er vannløselige, hvilket betyr at legemet ikke kan lagre dem slik at tilførselen til blodet må fornyes hver dag. Hjernen trenger disse vitaminene å forbrenne drivstoff - glukose - og regulere nivåer av homocystein. Forhøyede nivåer av denne aminosyren er knyttet til hjerte-og karsykdommer, og ifølge en 2002 studie utført av Boston University og Tufts University, høy homocystein utgjør også en "meget betydelig risikofaktor" for Alzheimers sykdom og demens. De viktigste B-vitaminer er folat og B6, begge finnes i mange korn, belgfrukter, frukt og grønnsaker, og B12, som forekommer naturlig i animalske produkter som fisk, fjærkre, kjøtt, egg og melkeprodukter.

Vitamin C og E

Nevrotransmittere er kjemikalier utgitt av nerveceller som gir impulser til å bli formidlet til andre nerveceller. Vitamin C er både en potent antioksidant og avgjørende for etableringen av signalstoffet noradrenalin, noe som påvirker følelser, læring, sover og drømmer. All frukt og grønnsaker inneholder vitamin C, men grønn paprika, sitrusfrukter, grønne blader og jordbær er blant de rikeste kildene. Ifølge Massachusetts Institute of Technology, vitamin E, en annen antioksidant, beskytter cellemembraner og kan beskytte mot nevrodegenerative sykdommer. Mange typer nøtter, vegetabilske oljer og hele korn er gode kosttilskudd kilder.

Kalsium

Mye av forskning gjort av hjerneforsker Frank Miskevich av Texas A & M University har fokusert på de kritiske rollen kalsium spiller i hjernens kjemi, spesielt i løpet av sin dynamisk samspill med proteiner i og rundt nerveceller. Denne prosessen skaper "signalveier" som aktiverer gener og "endre proteiner som cellen gjør," Miskevich sier, som endrer egenskapene til cellen selv. Kalsium signale påvirker også utviklingen av nevrale stamceller med potensiale til å vokse inn i en hvilken som helst form for hjerneceller. Ved å styrke forbindelsene mellom nerveceller, kalsium øker også stabiliteten i hjernens interne ledninger. Meieriprodukter er rike på kalsium.

Jern, kobber og sink

I henhold til Linus Pauling Institute, jern, en komponent av hundrevis av proteiner og enzymer, er essensielt for utvikling av visse typer hjerneceller. Sink har også viktige funksjoner i hjernen celle metabolisme og mangler kan svekke læring, hukommelse og konsentrasjonsevne. En studie som undersøker kobber og hjernefunksjon publisert i september 2006 i "Proceedings of the National Academy of Sciences" fant at mineralet hadde en tidligere verdsatt betydning i læring og hukommelse. "Vi har funnet ut at kobber modulerer svært kritiske hendelser i sentralnervesystemet som påvirker hvor godt vi tenker," sier senior forfatter Jonathan Gitlin, en pediatri professor ved Washington University School of Medicine.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com