Mat som inneholder vitamin C, men ingen Sitronsyre

November 21
Mat som inneholder vitamin C, men ingen Sitronsyre

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er en viktig forbindelse i menneskets diett som er nødvendig for syntesen av kollagen, en strukturell komponent i sammenstillingen av blodkar, så vel som sener, ligamenter og ben. Det finnes nesten utelukkende i planterelaterte mat som grønnsaker og frukt. Sitrusfrukter er den mest kjente vitamin C kilde, men ikke nødvendigvis den beste på grunn av sin høye surhet.

Sitronsyre

Sitronsyre er en organisk syre innenfor visse sitrusfrukter. Pure sitronsaft og lime juice og frukt som de avleder, er de rikeste kildene til sitronsyre, som inneholder 1,44 og 1,38 g / oz. henholdsvis. På den pH-skalaen, med ett å være svært sure og 14 er alkalisk, sitronsaft score 2.4. Appelsiner og grapefrukt er også vanlige sitrusfrukter som inneholder sitronsyre.

Forvirring

Folk har en tendens til å forvirre askorbinsyre og sitronsyre, men kjemisk forskjellen er en av grader. Det er derfor de er ofte, men ikke alltid, forbundet. Vitamin C er generelt mer utbredt, i det minste i planter, hvor det spiller en rolle i å redusere stress av fotosyntesen. Men det er et viktig vitamin for alle levende ting.

kilder

All frukt og grønnsaker inneholder en viss mengde av vitamin C. Men det beste ikke-sitrus kilder inkluderer jordbær og andre typer bær, tomater, rød og grønn paprika, cantaloupe, mango, poteter, kiwi og grønne greener.

Mengden av sitronsyre og askorbinsyre er ikke alltid forholdsmessig. For eksempel, både røde paprika og jordbær, mangler sitronsyre, inneholder 95 og 85 mg vitamin C, henholdsvis, som er mer enn den mengden som finnes i en appelsin. Vitamin C kan også tas som et supplement eller additiv uten noen av de medfølgende sitronsyre.

betraktninger

Sitronsyre er kritisk for metabolismen av levende organismer --- faktisk, er ett trinn av den metabolske prosess som er kjent som sitronsyresyklusen --- men organismer produserer også sin egen sitronsyre uavhengig av hvorvidt eller ikke det er fortært. Det samme er også tilfelle av vitamin C i de fleste organismer, unntatt mennesker. Mennesker ikke har evnen til å produsere vitamin C, og derfor må innhente den gjennom kostholdet. Dette betyr at mennesker kan spise vitamin C fra kilder som jordbær og tomater uten behov for å spise sitrusfrukter også.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com