Tegn og symptomer på lav HDL kolesterol

April 4

Tegn og symptomer på lav HDL kolesterol


Med kolesterol, det er gode og dårlige, eller HDL og LDL. HDL kolesterol hjelper kvitte seg med overflødig kolesterol i blodet. De fleste bekymre deg om at høyt kolesterol tall, men å ha lav HDL-kolesterol tall kan forårsake like mange problemer. Mens det totale kolesteroltall kan være fint, hvis HDL antall faller under 50 mg / dl for kvinner og 40 mg / dL for menn, kan du bli åpne deg opp til helseproblemer. Mens det er ingen ytre symptomer på lavt HDL, det er interne skilt og andre indikatorer som kan indikere lav HDL.

åreforkalkning

Ikke å ha nok gode kolesterolet i blodet kan føre til lignende problemer til å ha en for høy total kolesterol tall. Det er antatt lavt HDL akselererer utviklingen av aterosklerose "på grunn av nedsatt revers kolesteroltransport, og muligens på grunn av fraværet av andre beskyttende virkninger av HDL, slik som redusert oksydasjon av andre lipoproteiner," ifølge eMedicine.net. Hvis du har begynt å utvikle aterosklerose, sørg for at legen sjekker også din HDL nivå. Hvis du kan heve den, kan du også være i stand til å redusere din aterosklerose.

Tangier sykdom

Tanger sykdom er en autosomal sykdom som forårsaker en ekstrem tap av HDL. Nivåene kan falle til lavere enn 5 mg / dl. Med Tangier sykdom, utvikler pasienten oransje mandel og andre abnormiteter. HDL bør definitivt sjekkes og følges opp hvis du utvikler Tangier sykdom.

diabetes

Hvis du er diabetiker, og er ikke å kontrollere det, det er en god sjanse for at du også redusere HDL. Hvis du ikke kontrollerer din diabetes, bør du i det minste prøve å heve deg HDL ved å spise mer løselig fiber og færre mettet fett.

fedme

Hvis du er overvektig, er det en god sjanse for at HDL vil være lav. Du må satse på en sunn kroppsvekt. Begynn å trene. Som en generell tommelfingerregel, trene og å miste vekt kan øke HDL med 10 mg / dL.

kolesterol Testing

Den ene sikkert tegn på lav HDL er å faktisk ta en kolesterol test. Ideelt sett bør HDL utgjør 20 prosent eller mer av det totale kolesteroltall. Hvis HDL er under 40 mg / dL, ta skritt for å heve den enten gjennom endringer i kostholdet ditt eller gjennom livsstilsendringer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com