Pregabalin for nevropatisk smerte

June 11

Pregabalin er en reseptbelagte medisiner som selges under handelsnavnet Lyrica. Den er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av nevropatisk smerte, og studier har vist at det å være svært effektive for dette formålet.

En nærmere undersøkelse av pregabalin er et viktig første skritt i å gjøre en beslutning --- sammen med legen din --- o begynne behandling med pregabalin.

Funksjon

Pregabalin er indikert av FDA for behandling av tre typer av nevropatisk (nerve) smerte, i henhold til det produkt nettsiden for Lyrica. Disse typene er fibromyalgi (smerter over hele kroppen), diabetes-relaterte nevropatiske smerter og nervesmerter etter helvetesild. Det er også godkjent av FDA for å behandle partielle anfall.

Egenskaper

Pregabalin er lik i kjemisk struktur til reseptbelagte stoffet gabapentin (Neurontin). Imidlertid er pregabalin mye mer potent enn gabapentin, og kan tas i lavere doser.

Pregabalin kapsler kommer i et bredt spekter av potens: 25 mg, 50 mg, 75 mg, 100 mg, 150 mg, 200 mg, 225 mg og 300 mg. Den maksimale FDA-anbefalte daglige dosen for nevropatisk smerte er 300 mg per dag. Den daglige dose er vanligvis delt inn i flere mindre doser tatt med jevne mellomrom i løpet av dagen for å kontrollere nevropatisk smerte.

effekter

Nevropatisk smerte lindring bør begynne innen en uke etter at du begynner å ta pregabalin, sier Lyrica hjemmeside, men for noen mennesker kan det ta litt lenger tid.

Pregabalin effektivitet har vært tungt studert. The Internet Journal of Anestesiologi gjennomført en studie av pregabalin effekter, og konkluderte med at medisinen er svært effektiv i behandling av nevropatisk smerte. Videre studien rapporterte at pregabalin var effektiv på å forbedre en behandlet pasientens livskvalitet.

betraktninger

Den store tingen å vurdere før du starter behandling med pregabalin for nevropatisk smerte er bivirkningsprofil av medisinen. Tretthet, svimmelhet, problemer med konsentrasjon, tørr munn og vektøkning er alle oppført av produsenten som de vanligste potensielle bivirkninger.

En annen faktor som skal vurderes er at pregabalin er rapportert av både produsent og FDA --- blant mange andre medisinske kilder --- å produsere en "høy" for noen mennesker. Dette skjer oftere ved høyere doser, og antyder at pregabalin kan ha potensial for misbruk og avhengighet.

Advarsel

Pregabalin er bevist å være et verdifullt verktøy i forvaltningen av nevropatisk smerte, men det er en rekke alvorlige advarsler å tenke på.

Alvorlige, selv livstruende allergiske reaksjoner er mulig for noen mennesker som tar pregabalin. Stoffet kan også føre til økt risiko for selvmordstanker, og kan føre til hevelse i hender og føtter som kan være farlig for personer med hjertesykdommer.

Sørg for å snakke om å starte pregabalin med legen din --- stille spørsmål, undersøke risiko og fordeler. For de fleste er pregabalin en effektiv medisin for nevropatisk smerte, men det er alltid best å være forsiktig når du starter en ny medisin.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com